Ga naar de inhoud

Thibaut Courtois mist vierluik van Nations League door pubalgie

 di 31 mei 2022 09:04
Dat verhindert hem niet om te spelen, maar hij wil de blessure nu laten helen.
Onze eerste doelman sukkelt al een seizoen met pubalgie.

Zoek niet naar Thibaut Courtois onder de lat tegen Nederland, Polen (2x) en Wales in de komende duels van de Rode Duivels. Onze nationale doelman heeft na een bezoek aan de bondsdokter de selectie van de Rode Duivels voor de Nations League verlaten. De keeper van Real Madrid sukkelt met pubalgie. Ook Jason Denayer raakte niet door de medische keuring.

Er stonden al wat vraagtekens achter de inzetbaarheid van Courtois, die na de gewonnen Champions League-finale zaterdag had laten verstaan dat hij al lang sukkelt met pubalgie. Dat is een terugkerende spierontsteking aan de binnenkant van de dij, ter hoogte van de lies.

Spelen kon, maar de nummer 1 van België en Real wil na dit seizoen - en met het komende drukke seizoen mét WK - zijn blessure de kans geven om te helen.

Courtois zakte gisteravond later dan de rest af naar Tubeke, omdat hij eerst nog de trouwceremonie van zijn broer bijwoonde. Daarna volgde zoals gebruikelijk een bezoek aan de bondsdokter. Die stuurde de doelman na onderzoek weer naar huis.

"Hij is niet fit door aanhoudende medische problemen", tweette de bond. Hetzelfde geldt voor Jason Denayer. De verdediger, einde contract bij Lyon, komt al een heel seizoen amper in actie en zal geen wedstrijdritme opdoen bij België.

De komende 2 weken komen de Rode Duivels 4 keer in actie in de Nations League: vrijdag wacht Nederland. België speelt ook tegen Polen (8 juni), Wales (11 juni) en nog eens Polen (14 juni).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: