Ga naar de inhoud
UEFA Champions League
speeldag 1

“Een van de strafste individuele prestaties ooit”: internationale pers looft Thibaut Courtois na droomavond

 zo 29 mei 2022 06:00

Niemand spaart de lof. Alle internationale media bewieroken Thibaut Courtois na zijn glansprestatie in de Champions League-finale. Een bloemlezing vertaald uit het Engels, Frans en Spaans.

"Héroe indiscutible”, de onbetwiste held.

 

Met die woorden roept de Madrileense huiskrant Marca op zijn voorpagina Thibaut Courtois uit tot absolute matchwinnaar.

 

“Hij was de speler van de wedstrijd met meerdere verrichte mirakels”, klinkt het nog. “Simpelweg een waanzinnige partij. Misschien zal ze herinnerd worden om de goal van Vinicius, maar dit blijft voor altijd de finale van Courtois.”

 

Bij de Spaanse kranten SPORT, ABC en Mundo Deportivo prijkt Courtois dan ook paginagroot op de cover.

De Engelse kwaliteitskrant The Guardian beloonde dat, net zoals The Telegraph, zelfs met een perfecte beoordeling van tien op tien.

 

“Magistraal. Courtois bedwong de vroege dreiging van Liverpool met prima reddingen en verbeterde alleen maar. Zijn saves waren buitengewoon, van de eerste tot de laatste. Hij liet Salah huilen van frustratie.”

 

Bij de Spaanse kranten SPORT, ABC en Mundo Deportivo prijkt Courtois dan ook paginagroot op de cover.

Zijn prestatie grensde aan het sublieme met negen reddingen

L'Equipe

Bij het Franse L’Equipe - berucht om zijn strenge noteringen - overigens géén zeldzame allerhoogste onderscheiding voor Courtois. Wel een 9 op 10 en bijzonder veel lof.

 

“De beste keeper op de planeet, dat is Courtois”, klinkt het zonder twijfel. “Zijn prestatie grensde aan het sublieme met negen reddingen. Zijn détente en parade met de rechterhand op het schot van Mané was een zuiver meesterwerk.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eenmansmuur volgens BBC

Ook de BBC zag hoe de Rode Duivel in zijn eentje Real in de wedstrijd hield. “Liverpool is tegen een eenmansmuur aangelopen”, schrijft de Engelse openbare omroep. “Thibaut Courtois zette één van de strafste individuele prestaties ooit neer. Hij was gewoon onklopbaar. A goalkeeping masterclass.”

 

Die knalprestatie was dan ook geen toeval volgens The Athletic. "Courtois zag gisteren het uitgelezen moment om een rekening te vereffenen met zijn voormalige criticasters. Bewust van het feit dat zijn naam vaak uit de discussie over "beste doelman ter wereld" bleef, pareerde hij schot na schot. De wil om het tegendeel te bewijzen, dreef hem gisteren voort. Met succes!"

 

Het laatste woord is aan het Amerikaanse New York Times. “In het voetbal is het één van de grootste misvattingen dat een goede keeper hebben een vorm van geluk is. Want om Real te kloppen, moet je Courtois vloeren. En dat laatste is zo moeilijk omdat hij het onmogelijke lijkt te stoppen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: