Ga naar de inhoud
UEFA Champions League
speeldag 1

"Eindelijk aan de goede kant": na het drama met Atlético staat Thibaut Courtois voor zijn herkansing bij Real

 za 28 mei 2022 10:36
Courtois druipt af na de verloren CL-finale met Atletico Madrid.

De kopstoot van Sergio Ramos spookt nog steeds door zijn hoofd. Acht jaar na zijn vorige optreden in een Champions League-finale, met Atlético, mag Thibaut Courtois opnieuw een gooi doen naar de beker met de grote oren. Kan de nationale nummer 1 de kater van Lissabon doorspoelen met grote broer Real Madrid?

"Nu sta ik eindelijk aan de goede kant", knipoogde Thibaut Courtois daags voor zijn tweede CL-finale uit zijn carrière. Een opmerking die bij de aanhang van Atlético niet in goede aarde valt. 

 

In 2014 moest het dé avond worden voor de mannen van Diego Simeone in Lissabon. Uitgerekend tegen stadsrivaal Real Madrid deed de ploeg - met een 22-jarige Courtois in doel - een gooi naar de beker met de grote oren.

 

92 minuten. Zo lang mocht Courtois dromen van de titel. Tot Sergio Ramos voor een donderslag bij heldere hemel zorgde. Een onhoudbare buffelstoot klopte de Belgische doelman, die niet anders kon dan het beste verhopen in de verlengingen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tot overmaat van ramp scoorde Real nog drie goals en ging het met de beker aan de haal. Het spook van Lissabon was geboren. Dichter bij de eindzege in de Champions League zou Courtois de jaren daarna niet meer komen. 

Onmisbaar in een onfeilbare ploeg

Acht jaar later maakt de Rode Duivel zich opnieuw op voor een finale. Niet met Atlético, wel met het grote Real Madrid. Een ploeg die een patent heeft op de belangrijkste wedstrijd van het jaar.

 

Daar mogen ze dit seizoen hun doelman voor bedanken. Thibaut Courtois stuwde zijn ploeg met wereldsaves voorbij de sterren van Paris Saint-Germain, Chelsea en Manchester City.

 

Nu kan en mag het niet nog eens fout aflopen...

Als Real in de Champions League-finale staat, zal het de titel winnen

Thibaut Courtois

Courtois heeft dan ook veel vertrouwen in een goede afloop. "Want we weten het: als Real in de Champions League-finale staat, zal het de titel winnen."

 

Een bewering die de cijfers onderstrepen met gouden inkt: Real heeft zijn 7 voorgaande finales van het kampioenenbal winnend afgesloten. Voegt Thibaut Courtois daar nummer 8 aan toe?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: