Ga naar de inhoud
UEFA Champions League
speeldag 1

Twijfels rond veld CL-finale, dat pas woensdag is aangelegd: "Iemand vond dit blijkbaar een geweldig plan"

 vr 27 mei 2022 18:19

Geen finale zonder commotie over randzaken. Daags voor de clash tussen Liverpool en Real is het veld van het Stade de France een thema. De grasmat is door omstandigheden pas woensdag aangelegd in recordtempo.

"Ik hoop dat niemand een verhaal maakt dat ik klaag over het veld."

 

Jurgen Klopp wilde er op zijn afsluitende persconferentie zelf geen groot thema van maken, maar ook de trainer van Liverpool keek deze week toch eens raar op.

 

De grasmat van het Stade de France, locatie van de Champions League-finale, is namelijk pas woensdag aangelegd. Afgelopen zaterdag vond er nog een concert plaats in het stadion.

 

Want eigenlijk moest het veld pas klaar zijn voor het Nations League-duel van Frankrijk tegen Denemarken (3 juni), maar door het schrappen van Sint-Petersburg als gastheer moest Parijs in laatste instantie depanneren.

 

Gevolg: de aannemer kreeg veel minder tijd voor de werken. De aanleg gebeurde in amper 48 uur, terwijl dat normaal in 4 of 5 dagen gebeurt.

 

Experts hebben dan ook hun twijfels bij de kwaliteit van de mat. Ook Klopp stelde tijdens de inspectie vast dat "je de lijnen kunt zien waar de mat is aangehecht".

 

Waarna de Duitser nog opmerkte met een cynisch lachje: "Blijkbaar vond iemand het een goed idee om het veld pas een dag op voorhand aan te leggen. Ach, beide teams moeten ermee omgaan."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: