Ga naar de inhoud
UEFA Nations League
speeldag 1

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0

Eden Hazard: "Ik wil volgend seizoen tonen dat mijn carrière niet voorbij is"

 di 31 mei 2022 17:29

Met een dag vertraging stond Eden Hazard de pers te woord bij de Rode Duivels. De speler van Real Madrid heeft er andermaal een moeilijk seizoen opzitten, maar hij blijft ervan overtuigd dat hij weer op niveau kan raken. "Ik heb geen pijn meer aan mijn enkel. Ik hoop op een goede voorbereiding om dan de échte Hazard opnieuw te tonen."

Eden Hazard kon vorig weekend samen met zijn ploegmaats bij Real de Champions League-zege vieren. Zijn rol daarin was niet groot, die van Thibaut Courtois wel. "Ik ken hem al tien jaar en Thibaut is al 10 jaar uitzonderlijk. Bij Chelsea, bij de Rode Duivels en bij Real."

 

"Nu was het in een Champions League-finale dus hebben veel mensen het opgemerkt. Maar ik zeg al lang dat hij de beste doelman is, ik was niet verrast."

 

Verdient hij dan de Gouden Bal of is die toch eerder voor Karim Benzema? "Voor Karim. De rest staat niet op de foto. De Bruyne en Courtois hebben bijvoorbeeld ook een uitstekend seizoen gespeeld, maar ik denk dat Karim hem dit jaar moet krijgen. Hij verdient het. Courtois moet zeker wel in de top 5 zitten."

 

(Lees voort onder de foto.)

"Ik wil me na een goeie voorbereiding tonen bij Real Madrid"

Bijna alle andere vragen gingen over de situatie van Hazard zelf bij Real Madrid. "Ik ging naar Real Madrid om de kers op de taart van mijn carrière te zetten. Mijn carrière was al mooi, maar nu ging ik naar de beste club ter wereld en voorlopig is het niet zo goed verlopen. Ik ben dus triest en teleurgesteld."

 

"Maar niet alles is slecht, hoor. Ik heb er al fantastische mensen leren kennen, ik speel er met fantastische spelers. En ik heb nog twee jaar contract."

 

Hazard blijft alleszins ook volgend jaar nog bij Real. "Ik heb nog nooit aan vertrekken gedacht. Ik heb al anderhalf jaar of twee jaar pijn aan mijn enkel. Maar nu voelt het weer beter. Ik heb geen pijn meer."

 

"Ik weet dat als ik op niveau geraak ik Real nog veel kan bijbrengen. Ik hoop nu op een goeie voorbereiding en dan hoop ik op speelminuten. Ik wil me tonen volgend seizoen. Ik wil tonen dat mijn carrière nog niet voorbij is."

 

"Ik heb er vertrouwen in dat ik nog mooie jaren in mij heb. Ik moet weer vertrouwen krijgen op het veld, ik moet weer scoren en dribbelen. Ik moet weer vertrouwen krijgen in mijn lichaam. En dan kan ik de échte Hazard weer tonen."

Ik heb er vertrouwen in dat ik nog mooie jaren in mij heb.

Eden Hazard

"Na Qatar? Dat zal afhangen van hoe ik me dan voel"

En de Rode Duivels dan. Is de Nations League belangrijk? "Voor mij wel. Zoals ik al zei, ik wil spelen en minuten verzamelen. Ik ben klaar om aan een match te beginnen, maar misschien nog niet om 90 minuten te spelen."

 

Is het WK in Qatar een groot doel? "Natuurlijk. We hebben me bij Real niet gezien, maar ook bij de Rode Duivels niet. Op het EK heb ik één goede match gespeeld tegen Portugal. En op het einde viel ik geblesseerd uit. Daar heb ik ook mentaal wel een klap gekregen. Ik was teleurgesteld want ik had er alles voor gedaan."


"Maar nu gaan we naar Qatar met de hoop om te winnen. Dat is ons doel, dat moet ons doel zijn."

 

En wat na Qatar? Blijft Hazard een Rode Duivel? "Ik heb er al over gepraat met mijn familie. Dat kan je nu nog niet zeggen. Het zal ook afhangen van hoe ik me voel. Als ik volgend jaar nog zoveel blessures heb, dan stop ik. Maar ik weet het nog niet."