Ga naar de inhoud
UEFA Nations League
speeldag 1

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0

Kevin De Bruyne vindt "Nations League niet belangrijk": hoe zit het met de andere Duivels?

 ma 30 mei 2022 11:57
Kevin De Bruyne moet nog een verplicht vierluik afwerken.

Het is vandaag verzamelen geblazen voor de Rode Duivels. Na een lang en zwaar seizoen wacht hen nu nog een vierluik in de Nations League. Voor sommige Belgen een spannende eerste kennismaking, voor anderen het toernooi te veel. Kevin De Bruyne is alvast duidelijk: "90% van de spelers vindt de Nations League niet belangrijk."

Het voetbalseizoen zit er officieel op, maar vakantie zit er voor de Rode Duivels nog niet in. Vandaag verzamelen ze in Tubeke om zich voor te bereiden op de Nations League. Met wedstrijden tegen Nederland, Polen (2x) en Wales krijgen De Bruyne en co nog een hoop stevige tegenstanders voorgeschoteld.

 

Roberto Martinez heeft al vaak laten optekenen dat hij een grote fan is van de Nations League, maar Kevin De Bruyne heeft daar duidelijk een andere mening over. 

 

"Voor mij is de Nations League niet belangrijk", vertelt De Bruyne resoluut aan Sportweekend. 

 

"Ik denk dat 90% van de spelers hetzelfde denkt. Misschien durven zij dat niet te zeggen, maar dat is voor mij geen enkel probleem."

90% van de spelers vindt de Nations League niet belangrijk. Misschien durven ze dat niet te zeggen, maar ik heb daar geen probleem mee.

Kevin De Bruyne

Ook Thibaut Courtois liet na zijn heroïsche Champions League-finale bij VTM optekenen dat hij al een heel seizoen kampt met pubalgie (een ontsteking aan de lage buikspieren en de lies, red) en dat hij wellicht de Nations League zal missen.

De blessure is niet van die aard dat hij niet kan spelen, maar hij wil deze periode gebruiken om te revalideren met het oog op het WK dit najaar.

Daarbij komt nog een waslijst aan andere Duivels die met een transfer in hun hoofd zitten. Denk maar aan spelers als Axel Witsel, Adnan Januzaj, Michy Batshuayi, Arthur Theate, Youri Tielemans, Jason Denayer en Charles De Ketelaere. 

 

Is de Nations League dan toch weer het toernooi te veel? Nieuwkomers Loïs Openda en Amadou Onana zullen ongetwijfeld uitkijken naar het vierluik, maar kunnen de andere Belgen zich nog opladen voor wedstrijden die De Bruyne vooraf al bestempeld heeft als "niet belangrijk"?

 

Vrijdagavond zal al meer duidelijkheid scheppen, dan speelt België tegen Nederland in een uitverkocht Boudewijnstadion.

Bekijk hier de hele reportage van Sportweekend

Gerelateerd: