Ga naar de inhoud

Kevin De Bruyne zorgt voor dolle taferelen op eigen toernooi: "Leuk maar ook heel moeilijk"

Met duizenden stonden ze in de rij voor een handtekening of foto. De passage van Kevin De Bruyne op zijn eigen KDB Cup ging vandaag allerminst onopgemerkt voorbij. De komst van de Premier League-ster bracht een immense massa fans op de been: "Elke editie wordt uitgebreider en beter", glunderde De Bruyne.

Gisteren was het nog een immense verrassing dat De Bruyne plots opdaagde in Drongen. De metronoom speelde toen onaangekondigd mee in het BV-toernooi, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.

 

Zijn passage zaterdag was wél aangekondigd... En dat was er ook aan te zien. Duizenden mensen vonden de weg naar de KDB Cup. De organisatie verwacht dat alle bezoekersrecords zullen sneuvelen.

 

De Bruyne groette er de jonge spelers van Manchester City, nam even plaats in de dug-out en maakte vervolgens tijd vrij voor duizenden jonge fans. Die stonden aan te schuiven in een schijnbaar oneindige wachtrij rond het aanpalende veld. Allemaal wachtend op een handtekening of foto.

 

"Het is onwaarschijnlijk druk", besefte ook De Bruyne. "Spijtig genoeg heb ik niet genoeg tijd om iedereen blij te maken. Je moet zoveel mensen zien en zoveel plekken bezoeken... Het is leuk maar ook heel moeilijk."

Elke editie wordt beter en uitgebreider. Het aantal toeschouwers is het hoogste ooit.

Kevin De Bruyne

Toch deed KDB er alles aan om zoveel mogelijk fans gelukkig te maken. "Want ik wil tonen dat ik niet alleen mijn naam aan dit toernooi verbind", benadrukte hij. "Als ik me achter een initiatief zet, wil ik ook iets doen. Door hier twee dagen te zijn, heb ik dat volgens mij gedaan."

 

En synchroon met de rijzende ster van De Bruyne groeit ook het jeugdtoernooi dat zijn naam draagt. "Elke editie wordt beter en uitgebreider. Het aantal toeschouwers is het hoogste ooit. Dat zegt veel over de kwaliteit van het toernooi, de spelers en ploegen die komen."

Nog meer bekend volk in Drongen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.