Mark van Bommel officieel trainer van Antwerp voor twee seizoenen

Mark van Bommel heeft donderdag op de Bosuil zijn contract getekend als nieuwe trainer van Antwerp. De Nederlander tekende voor twee seizoenen bij stamnummer 1 en brengt ook twee Nederlandse assistenten mee.

Antwerp kleurt volgend seizoen een beetje oranje. Mark van Bommel heeft zoals verwacht een contract voor twee seizoenen getekend als hoofdtrainer en neemt de Nederlanders Andries Ulderink en John Stegeman mee als assistenten.

 

Het mondelinge akkoord met Van Bommel leek al enkele dagen in kannen en kruiken, donderdag kwam de Nederlandse ex-international zijn krabbel op het contract zetten op de Bosuil in Antwerpen. 

 

Daar werd hij buiten het stadion al begroet door general manager Sven Jacques en groette hij vriendelijk de aanwezige journalisten.

 

Op zijn officiële voorstelling aan pers en publiek is het wel nog een wachten. Pas na zijn eerste training op 20 juni volgt de persconferentie. 

 

Van Bommel volgt bij Antwerp Brian Priske op, die na een tegenvallend seizoen mocht beschikken. 

 

Als speler kende Van Bommel een indrukwekkende carrière bij onder meer PSV, Barcelona, Bayern München en AC Milan. Dat leverde hem ook 79 caps bij Oranje op. 

 

Als trainer is zijn ervaring beperkt. Hij was hoofdtrainer van PSV en Wolfsburg, maar bij beide clubs werd hij ontslagen na tegenvallende resultaten.