Opvallende terugkeer: Guillaume Gillet komt Anderlecht helpen (in 1B)

Guillaume Gillet met zijn nieuw shirt van Anderlecht.

"Welkom thuis, Guilllaume!" Met die woorden heeft Anderlecht zopas de terugkeer aangekondigd van oudgediende Guillaume Gillet (38). De ervaren middenvelder zal volgend seizoen aantreden met het belofteteam, wanneer dat debuteert in 1B.

Er deden de laatste tijd al wat geruchten de ronde, maar nu is het officieel. Guillaume Gillet keert terug naar het oude nest. Gillet tekende een contract voor een seizoen bij de U23 van paars-wit. 

 

CEO Peter Verbeke is in de wolken: "Zijn ervaring zal onze competitiviteit verhogen en hij kan helpen om de ontwikkeling van onze jonge talenten te versnellen. Een perfecte match.”

 

Ook Gillet zelf kijkt uit naar de nieuwe uitdaging bij "de club van zijn hart". "Neerpede barst van het jong talent. Ik wil mijn steentje bijdragen door mijn ervaring te delen met de aanstormende generatie", zegt de 38-jarige middenvelder.

 

Tussen 2008 en 2016 was Gillet een vaste waarde in de eerste ploeg van Anderlecht. Hij speelde er 330 matchen en behaalde 4 landstitels in het paars-witte shirt.

 

Waarom kan een 38-jarige met de U23 spelen?

De belofteploegen die toegevoegd worden aan de amateurreeksen mogen volgend seizoen twee dertigplussers in de selectie hebben. Die spelers mogen wel niet in hetzelfde seizoen met de A-kern spelen.