Ga naar de inhoud

"Het zou me niet verwonderen als we straks "sir" Ronnie O'Sullivan moeten zeggen"

Ronnie O'Sullivan pronkte een 7e keer met de trofee in The Crucible.

Hij werd al even als de beste snookerspeler ooit gezien, maar met zijn 7e wereldtitel kan Ronnie O'Sullivan het ook met cijfers staven. "Je kan hem gerust de Tiger Woods van het snooker noemen", zegt commentator Rudy Bauwens.

7 wereldtitels. Alleen Stephen Hendry slaagde al in dat kunststukje in The Crucible. Maar gisteren kreeg hij het gezelschap van Ronnie O'Sullivan. Een verrassing wil Rudy Bauwens het zelfs niet noemen. "Hij was gewoon bijzonder goed aan het spelen. De beste O'Sullivan blijft de beste speler ter wereld."

 

"Al was de loting hem ook gunstig gezind. Op het WK heeft hij David Gilbert, Mark Allen, Stephen Maguire, John Higgins en Judd Trump uitgeschakeld, allemaal spelers die hetzelfde snooker spelen als O'Sullivan. Offensief, aanvallen als het kan, niet te tactisch..."

 

"De moeilijke spelers - die de boel wel op slot kunnen gooien, zoals Mark Selby, Yan Bingtao, Anthony McGill en Kyren Wilson - zaten allemaal in de andere tabelhelft. Een finale tegen Selby of Mark Williams was misschien een ander verhaal geweest."

O'Sullivan won nu 7 keer het WK, 7 keer de Masters en 7 keer het UK Championship, dat zijn in totaal 21 majors. 

Rudy Bauwens

Met zijn 47 levensjaren is Ronnie O'Sullivan de oudste wereldkampioen in The Crucible, maar het einde is nog niet in zicht. Snookericoon Jimmy White sprak zelfs al van 10 wereldtitels voor "The Rocket".

 

"Dat is misschien een beetje overdreven, maar een 8e wereldtitel kan zeker", zegt Bauwens. "De "class of 92" (O'Sullivan, Williams en Higgins, red) speelt zijn beste snooker ooit. O'Sullivan is nu sterker dan 10-20 jaar geleden. Als hij zijn niveau kan vasthouden, waarom zou een 8e wereldtitel dan niet mogelijk zijn?"

 

Een 8e wereldtitel heeft O'Sullivan in elk geval niet meer nodig om de grootste aller tijden te worden, vindt Bauwens. "De discussie die er nog bestond, omdat Stephen Hendry meer wereldtitels had, is nu ook weggeveegd."

 

"O'Sullivan won nu 7 keer het WK, 7 keer de Masters en 7 keer het UK Championship, dat zijn in totaal 21 majors. Als je dat vertaalt naar een andere sport, dan zijn dat 21 majors in het golf of 21 grandslamtitels in het tennis."

 

"Bovendien heeft hij ook alle records op zijn naam staan. Alles wat ertoe doet, heeft hij meermaals gewonnen. Je kan hem gerust de Tiger Woods van het snooker noemen. Het zou me niet verwonderen als we binnenkort "sir" Ronnie O'Sullivan moeten zeggen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.