Ga naar de inhoud

De emotionele bokskamp van Zico Waeytens, een eerbetoon aan overleden ploegmaat: "Hij was bij mij"

Het mondstuk van Zico Waeytens met de woorden "All 4 Goolie"

Zico Waeytens is nu bokser, maar draagt het wielrennen nog altijd met zich mee. Dat stelde onze reporter Ine Beyen vast toen ze de West-Vlaming volgde tijdens zijn eerste kamp. Zo waren er heel wat ex-collega's die hem vooraf succes wensten en aanwezig waren in de zaal. Maar vooral: Waeytens bokste om zijn overleden ex-ploegmaat Michael Goolaerts te eren.

Het is ondertussen al vier jaar geleden dat Michael Goolaerts overleed aan een hartstilstand tijdens Parijs-Roubaix, maar voor Zico Waeytens blijft zijn ex-ploegmaat prominent aanwezig in zijn leven.

 

Zo prijken op de mondbeschermer van Waeytens de woorden "All 4 Goolie". De bokser krijgt het nog steeds moeilijk als hij aan zijn vriend terugdenkt.

 

"Hij zal mee in de ring staan met mij", vertelt Waeytens. "Michael betekent nog steeds heel veel voor mij. Zijn papa en broer zullen ook in de zaal aanwezig zijn. Ik hoop voor hem te winnen."

Ik heb voor één iemand gevochten vandaag. Mijn maat Michael Goolaerts.

Zico Waeytens

Ook na de gewonnen kamp verwijst Waeytens meteen naar Goolaerts. "Ik heb voor één iemand gevochten vandaag. Mijn maat Michael Goolaerts. Ik wil dat iedereen hem blijft herinneren."