Ga naar de inhoud

Yves Lampaert en co schreeuwen Zico Waeytens naar overwinning in 1e bokskamp

Zico Waeytens kreeg steun van zijn vele wielerkameraden en Kortrijk-aanvoerder Kristof D'Haene.

In Ledegem heeft voormalig profrenner Zico Waeytens voor een uitverkochte zaal de 1e bokskamp uit zijn carrière met een zege afgesloten. Na de wedstrijd hield Waeytens een mooi eerbetoon aan wijlen Michael Goolaerts.

Ledegem liep storm voor de eerste kamp ooit van Zico Waeytens.

 

Met 1.000 toeschouwers waren ze in de zaal, onder wie heel wat (oud-)wielrenners. Yves Lampaert, Roubaix-revelatie Tom Devriendt, Jonas Rickaert, Bert De Backer, Bert Van Lerberghe, Stijn Steels, Jens Debusschere en Stijn Devolder waren allemaal van de partij.

 

Zij zagen hoe Waeytens heel gretig begon aan zijn kamp. Na 3 rondes van 2 minuten won de oud-renner op punten. 

 

Na de wedstrijd bracht Waeytens een mooi eerbetoon aan Michael Goolaerts, die 4 jaar geleden overleed na zijn hartstilstand en val in Parijs-Roubaix. Waeytens en Goolaerts waren toen ploegmakkers bij Veranda's Willems-Crelan.

Yves Ngabu wint ook bij comeback

Ook zwaargewicht Yves Ngabu bokste zijn eerste kamp in 1,5 jaar. De 33-jarige haalde het met knock-out in de eerste ronde van de Georgiër Giorgi Kopadze. Voor Ngabu, gewezen Europees EBU-kampioen bij de halfzwaargewichten, was het zijn eerste profgevecht sinds hij op 26 oktober 2019 in Londen verloor van de Brit Lawrence Okolie.  Het was zijn 21e zege (15 KO's).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.