Ga naar de inhoud

Van Asgreen tot Merlier: renners likken hun wonden na Parijs-Roubaix

Askey (links) en Merlier (rechts) kwamen beiden met stevige wonden over de finish.

Dat de Hel van het Noorden zijn naam niet heeft gestolen, bleek zondag nog maar eens tijdens Parijs-Roubaix. Een hoop renners kwamen onzacht in aanraking met de kasseistroken. Een overzicht.

Het is niet het voorjaar waar Quick Step-Alpha Vinyl vooraf had op gehoopt. Ook tijdens Parijs-Roubaix kreeg de ploeg een hele portie pech te verwerken. Yves Lampaert kwam op 7 kilometer van de finish in contact met een toeschouwer langs de weg en kwam hard ten val. Weg podiumplaats. 

 

Ook Kasper Asgreen en Florian Sénéchal kwamen niet ongeschonden uit de Hel. Asgreen ging naar verluidt door een wiel heen tijdens een val, en verloor een stukje van zijn oor.

 

Sénéchal werd net als Lampaert ten val gebracht door het toedoen van een toeschouwer. De Fransman probeerde de fan te ontwijken en viel in de berm. Hij liep gelukkig geen zware verwondingen op, maar verloor zo wel zijn plaats in het elitegroepje.

De val van Florian Sénéchal

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kenneth Van Rooy zal zijn eerste Parijs-Roubaix niet snel vergeten. De renner van Sport Vlaanderen - Baloise kon niet verder na een zware val. Van Rooy brak zijn linkersleutelbeen op vier verschillende plaatsen en moest met spoed geopereerd worden in het ziekenhuis. 

 

Via zijn Instagram wist Van Rooy te melden dat de operatie goed is verlopen. Hij heeft inmiddels het ziekenhuis mogen verlaten. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lewis Askey, de 20-jarige Brit van Groupama-FDJ, zat lange tijd in de eerste groep, maar kwam uiteindelijk toch hard ten val op de derde kasseistrook. De Brit kreeg een schijfrem in zijn knie, die logischerwijs hard begon te bloeden.

 

Maar Askey is beenhard en verkoos de finishlijn boven een bezoekje aan het ziekenhuis. Hij kwam uiteindelijk nog als 42e over de streep.

Askey kwam ondanks zijn blessure als 42e over de finishlijn.

Wout van Aert bleef al bij al gespaard van zware valpartijen. De Belgische kampioen reed een beresterke koers en mocht zijn wederoptreden in het peloton vieren met een tweede plaats.

 

Op Strava liet Van Aert zien dat zijn handen toch nog de gevolgen dragen van de 30 kasseistroken die hij te verwerken kreeg zondag. Het resultaat is een verzameling bleinen en een dag trainen met slechts één hand op het stuur.

Van Aert deelde deze foto met zijn volgers op Strava.

Net als Askey kwam Tim Merlier (Alpecin-Fenix) ook ernstig gehavend over de streep. Op de gevreesde kasseistrook van Carrefour de l'Arbre sloeg het stuur van Merlier dubbel. Na een salto kwam hij stevig ten val.

 

Resultaat? Een gapende wonde aan de elleboog die vol met steentjes zat en waarbij je de spier zag liggen. 

 

Het bleek niet ernstig genoeg voor Merlier want hij reed de koers nog uit en finishte knap als 40e. Nadien werd hij geopereerd aan de elleboog. Hij stelt het goed.

De wonde waarmee Tim Merlier tot aan de finish bolde.