Ga naar de inhoud

Parcoursbouwer na verkenning Parijs-Roubaix: "Kasseien liggen er uitzonderlijk droog bij"

Thierry Gouvenou in het Bos van Wallers.

De poorten naar de Hel zijn geopend: Parijs-Roubaix wordt - weliswaar een weekje later dan normaal - weer in het voorjaar gereden. Na de regeneditie van oktober 2021 heeft de organisatie weinig opsmukwerk gehad. "Ik herinner me niet dat de kasseien er al zo droog en goed bij gelegen hebben", zegt de parcoursbouwer.

Elke wielerliefhebber denkt nog wel eens terug aan Parijs-Roubaix van vorig jaar, de editie die in oktober werd gereden in de gietende regen.

 

Maar de kasseiklassieker is weer naar het voorjaar verhuisd en na regen komt zonneschijn, ook deze week in Noord-Frankrijk. 

 

"We profiteren van het werk dat we in oktober hebben gedaan", stelde parcoursbouwer Thierry Gouvenou vandaag vast na een inspectieronde.

 

"Dan kijk ik vooral naar het Bos van Wallers. Dat lag er vorige herfst mossig en drassig bij, maar we plukken nu de vruchten van de opkuiswerken in de herfst."

 

Van regen is deze week geen sprake. Het wordt een droge Hel. "Bij regenweer elimineer je veel renners, zeker psychologisch."

 

"Bij droog weer liggen de kaarten anders. Het zal sneller gaan en het werk van de teams en het ploegenspel worden veel belangrijker."

Wij hebben bij de organisatie ook lang gesmeekt om regen en we werden op onze wenken bediend in 2021. Nu zijn we blij dat de zon terug is. Dat zorgt voor veel minder stress.

Parcoursbouwer Thierry Gouvenou (ASO)

Zondag wacht de renners 54,8 kilometer kasseien in het Monument van 257,2 kilometer. 

 

"Ik herinner me niet dat de kasseien er al ooit zo droog en zo goed bij gelegen hebben", zegt Gouvenou (ASO). "Ze liggen er uitzonderlijk droog bij."

 

"Normaal moet je na zo'n verkenning nog wat bijschaven, maar dat is nu niet het geval."

 

"Zondag wordt het droog. Wij hebben bij de organisatie ook lang gesmeekt om regen en we werden op onze wenken bediend in 2021. Nu zijn we blij dat de zon terug is. Dat zorgt voor veel minder stress."