Ga naar de inhoud

Hein Vanhaezebrouck na bekerwinst: "Wens Anderlecht geweldige play-offs toe"

Vanhaezebrouck aan de zijde van Michel Louwagie.

Hein Vanhaezebrouck veegde met de Croky Cup de laatste blinde vlek op zijn Belgisch palmares weg. De Gentse coach gooide met bloemetjes naar uitblinker Ngadeu, wenste Anderlecht prettige play-offs toe en overliep voor de goede orde nog eens zijn cv.

Van valse bescheidenheid kun je Vanhaezebrouck niet betichten. "Uiteindelijk ben ik vier volledige jaren bij Gent geweest. Daarin hebben we één keer kampioen gespeeld, één keer de Supercup gewonnen en één keer de Beker van België gewonnen. We hebben één keer overwinterd in de Conference League, één keer overwinterd in de Europa League en zelfs één keer overwinterd in de Champions League", somde hij op. "Dat is niet slecht, zou ik zeggen."

 

"Overwinteren in de Champions League zou boven alles moeten staan, maar dat is geen prijs. Dus wat Gent betreft, komt dit na de titel. Je mag niet vergeten dat ik met Kortrijk ook kampioen ben geweest in tweede klasse. Dat was ook heel mooi. Ik vind het nog altijd spijtig dat ik met hen hier de bekerfinale heb verloren, want dat was voor hen een geweldig cadeau geweest. Ik had Kortrijk zó graag Europees voetbal gegeven."

"We snakten allebei naar deze prijs"

"Ik weet hoe het voelt om aan de andere kant te staan", ging Vanhaezebrouck onverstoorbaar voort. "Dit was een heel close game, net zoals toen met Kortrijk. Het had evengoed naar de andere kant kunnen gaan. Misschien hadden wij iets betere kansen, maar dat heeft er niets mee te maken. Je moet die match winnen."

 

Deze beker moet enorm veel deugd doen in Gent. "Ja, maar zowel wij als zij snakten naar die prijs. Anderlecht had hem ook kunnen pakken. Toen ik met Kortrijk verloor, hebben we wel geweldige play-offs gespeeld. Misschien doet Anderlecht wel net hetzelfde. Ik wens het hen toe, omdat ze een ploeg zijn die er het hele jaar heeft gestaan. Maar we zijn blij dat wij hem hebben, natuurlijk", stipte Vanhaezebrouck aan.

Het had evengoed naar de andere kant kunnen gaan.

Hein Vanhaezebrouck

De misser van Ngadeu bracht nog even twijfel. "Ik was ongelofelijk ontgoocheld voor hem. Ik vond hem de beste man op het veld, echt onvoorstelbaar. Hij had het kunnen afmaken en dan was hij de grote held geweest. Maar ik ben ook blij dat Davy er twee pakt. Ik had het hem gevraagd, maar hij heeft er lang mee gewacht. Ik ben ook blij dat Ngadeu niet de schlemiel is. Als je zo'n match speelt, verdien je dat niet."

 

Gent heeft al Europees voetbal beet. "De beker winnen is altijd fantastisch, mooier dan als tweede eindigen. Ik weet dat je dan nog de voorrondes van de Champions League kan spelen, maar dat is al heel moeilijk. We zitten nu in de laatste voorronde van de Europa League. Die match moeten we winnen. Dat zouden we graag eens doen, en niveautje hoger dan dit jaar."

 

"We gaan hier nog een paar dagen van genieten en dan gaan we ons proberen voor te bereiden op het weekend", besloot de coach.