Ga naar de inhoud

Wint Vanhaezebrouck na 7 jaar opnieuw een prijs met Gent? "Het zal van details afhangen"

Hein Vanhaezebrouck wil na de titel nu ook de beker winnen met KAA Gent.

Na de verloren bekerfinale (1-2) tegen KV Mechelen in 2019 krijgt KAA Gent morgen een herkansing om een prijs aan zijn palmares toe te voegen. Coach Hein Vanhaezebrouck benadrukte dan ook het belang van de wedstrijd. "Dit is geen match zoals een andere. Wie het tegendeel beweert, weet niet waarover hij praat."

Vanhaezebrouck: "Hebben dit jaar al veel belangrijke wedstrijden gespeeld"

Na de landstitel in 2015 wacht KAA Gent nu al 7 jaar op een nieuwe prijs. Zorgt dat voor extra druk bij de ploeg van coach Vanhaezebrouck? "Gent is geen ploeg die veel prijzen wint, daar moet je eerlijk in zijn. We gaan er morgen dan ook alles aan doen om de beker mee naar huis te nemen."

"We hebben een goede en rustige voorbereiding achter de rug. De bedoeling is om de finale zo normaal mogelijk te benaderen, maar dit is natuurlijk geen normale wedstrijd. Er kan een prijs gewonnen worden, dus dan weet je dat de focus gewoon verdriedubbelt", merkte Vanhaezebrouck op.

Is er dan sprake van nervositeit binnen de spelersgroep? "We hebben dit jaar wel al wat belangrijke wedstrijden gespeeld, dus ik denk dat de groep wel goed met de druk kan omgaan. In de opbouw naar de match zal de stress natuurlijk wel wat toenemen, zeker wanneer de spelers het volgepakte stadion zullen zien."

Alles is aanwezig om er een mooie finale van te maken.

Hein Vanhaezebrouck

Twijfelgevallen Odjidja en Okumu zouden alvast kunnen helpen om de hoofden koel te houden. Geraken beide spelers opgelapt voor morgen? "Ze hebben vandaag alles meegedaan op training, maar we moeten nog afwachten of er een reactie komt. Ik hoop alvast dat ze fit genoeg zijn."

Wat wel duidelijk is: een gezondheidswandeling wordt het alleszins niet in het Koning Boudewijnstadion. "Het zal morgen van details afhangen, want we zijn aan elkaar gewaagd. Beide ploegen hebben ook vertrouwen, dus ik denk dat alles aanwezig is om er een mooie finale van te maken", voorspelde de trainer nog.

Odjdija: "Ik verwacht een redelijk gesloten wedstrijd"

Aanvoerder Vadis Odjidja was er bij tijdens de verloren bekerfinale in 2019 en wil morgen dan ook absoluut in het winnende kamp staan. "Het is een heel belangrijke wedstrijd voor iedereen die iets met KAA Gent te maken heeft. Het is altijd mooi
om een prijs te pakken, dus we weten wat ons te doen staat."

"Deze week is er goed gewerkt. Ik denk dat er een relaxe sfeer heerst binnen de groep. Morgen zal de nervositeit wel wat toenemen, maar we zijn goed voorbereid op deze wedstrijd", vertelde de middenvelder.

In 2008 speelden beide teams ook de finale. Toen won Anderlecht na een waar doelpuntenfestijn met 2-3. Verwacht Odjidja een gelijkaardige wedstrijd? "Ik denk dat de match sowieso redelijk gesloten zal zijn. Het zal op details aankomen, zoals vaak het geval is in finales."

"We moeten klaar zijn voor alle mogelijke scenario’s. De helft van het stadion zal ook gevuld zijn met Anderlecht-supporters. Het wordt dus belangrijk om rustig te blijven", sloot de aanvoerder af.