Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Eens een rustige dag? Thomas probeert Pogacar in te tomen, zonder succes: "Morgen vol vanaf de start"

 ma 6 mei 2024 19:42
Geraint Thomas kon als een van de weinigen het prikje van Pogacar volgen.

Houdt Tadej Pogacar dan nooit eens de benen stil? Zelfs in een sprintetappe daagde de roze trui zijn klassementsrivalen uit. Een ludieke poging van Geraint Thomas om Pogacar in te tomen lijkt alvast averechts te werken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

1e rit: een aanval van Pogacar. 2e rit: een aanval van Pogacar. 3e rit: een aanval van Pogacar. Ziet u het patroon?


Zelfs in een etappe die voorbestemd was voor de sprinters, probeerde Tadej Pogacar een slagje te slaan. Al houdt de Sloveen vol dat het Mikkel Honoré was die de knuppel in het hoenderhok gooide.

 

"Ik viel niet aan. Ik volgde het wiel", herhaalde de Sloveen tot tweemaal toe met een glimlach. "Thomas probeerde ook over te nemen op het einde, wat me verraste. Respect."   

Ik vond het leuk. Ik heb mijn benen eens gestrekt.

Tadej Pogacar

De roze trui en Thomas overleefden tot driehonderd meter voor de finish voor het sprintende peloton. "We probeerden door te gaan, maar ik geloofde nooit dat we aan de finish zouden geraken", ontkende Pogacar.


Wat was dan wel de reden van zijn uitval? "Het was een beetje een spelletje, zoals 'back in the days' met de jeugdvrienden: elkaar aanvallen op het vlakke en op kleine hellingen", deelt hij.

 

"Dat vind ik leuk. Ik heb mijn benen eens gestrekt."

"Papa" Thomas is wel klaar met de fratsen van Pogacar:

Op Instagram deed Geraint Thomas alvast een ludieke poging om Pogacar wat in te tomen.

 

"Je hebt je plezier nu wel gehad", schreef hij met een knipoog naar de Sloveen. "Laten we eens een rustige dag inlassen morgen."

 

Maar dat lijkt niet te werken met de "jongeren van vandaag". Kijk maar naar het antwoord van Pogacar: "Morgen vol vanaf de start", reageert hij gevat.

 

In een 4e etappe met een vleugje Milaan-Sanremo zal Pogi waarschijnlijk niet stilzitten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: