Ga naar de inhoud

Disciplinaire Raad hakt knoop door: Union wint van Beerschot met 5-0

Enkele fans van Beerschot legden de wedstrijd stil met hun wangedrag.

De Disciplinaire Raad van het Profvoetbal heeft beslist dat Union de wedstrijd tegen Beerschot wint met 5-0. Union krijgt er dus drie punten bij. Beerschot en andere partijen kunnen nog in beroep gaan bij het BAS, maar het is nog niet duidelijk of ze dat zullen doen.

Vrijdag was de hoorzitting rond de wedstrijd Union-Beerschot vorig weekend, die moest worden stilgelegd door het wangedrag van enkele Beerschot-fans. Alle partijen kwamen aan het woord.

 

Het bondsparket vroeg aan de Disciplinaire Raad om Union de drie punten toe te kennen. Na een dag nadenken kwam zaterdag de beslissing van de Raad en die gaat mee in de eis van het bondsparket.

 

Union wint de match met een forfaitscore (5-0) "in het nadeel van de club Beerschot van wie de supporters verantwoordelijk waren voor de ongeregeldheden die tot de definitieve stopzetting van deze wedstrijd hebben geleid", motiveert de Disciplinaire Raad zijn besluit.

 

Union beëindigt het reguliere seizoen daardoor met 77 punten. Na een halvering worden er dat 39 in de Champions' Play-offs. 

 

Union begint dus aan de play-offs met een voorsprong van 3 punten op Club Brugge, 7 op Anderlecht en 7 op Antwerp.

 

Beerschot kan ook nog een straf verwachten omdat zijn supporters het veld bestormden en pyrotechnisch materiaal en andere voorwerpen op het veld wierpen. Daarover wordt pas op 1 juni verder samengezeten.

Stand Champions' Play-offs

  1. Union - 39 punten
  2. Club Brugge - 36
  3. Anderlecht - 32
  4. Antwerp - 32