Wees gewaarschuwd, wielermanagers! Maximilian Schachmann mist Ardennenklassiekers

Schachmann stapelde de voorbije jaren heel wat top 10-plaatsen op in de Waalse voorjaarsklassiekers.

De Ardennenklassiekers staan voor de deur. Hét uitgelezen tijdstip om enkele springveren in je Sporza Wielermanager-ploeg te droppen. Schrap Maximilian Schachmann alvast maar van je lijstje met potentiële transfertargets. De Duitse kampioen is nog niet hersteld van een infectie en moet passen voor de laatste wedstrijden van het klassieke voorjaar.

Bora-Hansgrohe kan de komende weken nog niet rekenen op kopman Maximilian Schachmann. De Duitse kampioen is nog niet hersteld van een infectie die hem vorige maand deed opgeven in Parijs-Nice. In januari liep Schachmann ook al een coronabesmetting op. 

 

De Duitser wordt pas in mei terug in competitie verwacht. De 28-jarige Schachmann mikte de komende weken nochtans op topresultaten in de Amstel Gold Race (zondag), Waalse Pijl (20 april) en Luik-Bastenaken-Luik (24 april). 

 

Vorig jaar was Schachmann nog de bevoorrechte toeschouwer van de millimetersprint tussen Wout van Aert en Tom Pidcock in de Amstel Gold Race. 

 

Naast zijn derde plaats in de Nederlandse voorjaarsklassieker, eindigde hij als tiende in de Waalse Pijl en als negende in Luik-Bastenaken-Luik. 

 

De Duitser toonde zich de voorbije jaren vooral met twee eindzeges in Parijs-Nice (2020 en 2021) en twee Duitse titels op de weg (2019 en 2021).

 

Een serieuze aderlating voor Bora-Hansgrohe.

Als twee honden vechten om een been, loopt de derde er niet altijd mee heen. Schachmann werd vorig jaar - na Van Aert en Pidcock - derde in de Amstel Gold race.