Ben Weyts over vertrek CEO bij Cycling Vlaanderen: "Starten met interne bevraging"

 ma 4 april 2022 12:16

Het vertrek van Frank Glorieux als CEO van Cycling Vlaanderen heeft ongenoegen binnen de organisatie blootgelegd. De personeelsleden spraken hun steun uit voor Glorieux in een open brief. Minister van Sport Ben Weyts reageert voorlopig niet op de kwestie omdat hij eerst een beter beeld wil krijgen van wat er precies aan de hand is. 

In hét wielerweekend in Vlaanderen kwam het vertrek van Frank Glorieux bij Cycling Vlaanderen toch een beetje als een verrassing. Ook 3 externe bestuurders hebben er genoeg van. Sophie Cooreman, Philip Depondt en Luc Rooms laten weten dat ze ontslag nemen.

 

Glorieux reageerde zelf nog niet, maar de medewerkers van Cycling Vlaanderen hebben dat in een open brief wel gedaan. Zij klagen aan dat de federatie slecht bestuurd wordt.

 

Werk dus voor de minister van Sport. "We zijn een interne ronde gestart waarin we iedereen willen horen", klinkt het bij de woordvoerder van minister Weyts. 

 

"Er is duidelijk iets aan de hand. Aangezien het niet enkel de CEO is, maar nog wel meer mensen die zich nu laten horen."

 

Conclusies trekken ze dus nog niet. "Verder geven we nog geen commentaar. Maar als de gesprekken afgerond zijn, zullen we ons wel laten horen."

Lees ook: