Cian Uijtdebroeks staat zijn mannetje in Coppi e Bartali: "Hij wordt elke dag beter"

Cian Uijtdebroeks klimt met de beste jongens in Italië.

Het gebeurt allemaal in de schaduw van de Vlaamse klassiekers en van de terugkeer van Mathieu van der Poel, maar in de Wielerweek Coppi e Bartali maakt Cian Uijtdebroeks indruk. Het 19-jarige goudhaantje staat na 3 lastige dagen op de 7e plaats in het klassement.

Na een moeizaam seizoensbegin in de Saudi Tour is Cian Uijtdebroeks op Italiaanse bodem zijn eerste visitekaartjes aan het uitdelen.

 

De 19-jarige neoprof eindigde zondag 7e in Per Sempre Alfredo en de voorbije dagen werd hij 18e, 8e en 7e in de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali.

 

Uijtdebroeks verzamelt mooie uitslagen en laat zich ook in het wedstrijdverhaal zien. "Het was weer een zeer lastige dag", reageerde hij na de 3e rit.

 

"In de finale hadden enkele teams nog meerdere mannetjes in de eerste groep. Ik moest dus een beetje behouden koersen."

 

"Ik miste de beslissende aanval, maar ik eindig uiteindelijk niet te ver", zegt Uijtdebroeks, vandaag 7e op 25 tellen van winnaar Ben Tulett.

 

"Ik ben weer enorm tevreden met mijn prestatie en resultaat. Ik sta nu in de top 10 van het klassement en die positie zal ik vrijdag en zaterdag verdedigen."

"Een terugval zou normaal zijn, maar Cian oogt stabiel"

Ploegleider Rolf Aldag is in zijn nopjes met de constante in de prestaties van zijn poulain. "Ik ben zeer blij, want Cian behaalt voor de 3e dag op een rij dit hoge niveau."

 

"Soms vechten jonge renners met hun consistentie, maar voorlopig doet Cian dat goed."

 

"Een terugval de komende dagen zou uiteraard normaal zijn, maar hij oogt stabiel en hij verbetert zelfs elke dag."

Coppi e Bartali klassement