Ga naar de inhoud

Ontgoochelde Tadej Pogacar snelt weg na finish: "Niet boos, wel gefrustreerd door mezelf"

Hij domineerde deze Ronde van Vlaanderen, maar staat uiteindelijk niet op het podium. Tadej Pogacar wachtte te lang om aan te zetten in de sprint tegen Mathieu van der Poel en zag uiteindelijk Dylan van Baarle en Valentin Madouas nog over zich komen. De Sloveen klopte woedend op zijn stuur en verdween meteen. Na een douche reageerde hij toch. 

"Ik zat ingesloten en kon niet sprinten zoals ik wou"

Een halfuurtje na de finish stond Tadej Pogacar, fris gewassen, de pers dan toch te woord. Hij gaf alweer een guitige indruk.

 

"Het was een geweldige ervaring", begon hij zijn lofzang voor de Ronde. "Het ging perfect en de sfeer op de klimmetjes was ongelofelijk."

 

En toch ... Die sprint in Oudenaarde zal nazinderen. "Mijn ontgoocheling? Ik kon mijn sprint niet doen zoals ik wilde. Ik zat ingesloten. Dat is wielrennen: soms gebeurt dat, soms gaat de zee open."

 

"Neen, ik was niet boos op de andere renners. Ik was gefrustreerd door mezelf, omdat ik niet voluit kon gaan."

 

Pogacar was in het begin ten val gekomen en verloor daar zijn powermeter. "Ik moest vertrouwen op mijn ploegleiding, maar het ging misschien zelfs beter op die manier. Koersen met mijn metertje zou niets veranderd hebben."

 

Op de Oude Kwaremont - "Ik houd echt van die klim" - imponeerde hij, op de laatste Paterberg sneuvelde Mathieu van der Poel niet.

 

"Hij kwam naast me en ik probeerde te versnellen, maar er zat niet genoeg meer in mijn benen. Mathieu was echt goed en we waren aan elkaar gewaagd."

 

Bij zijn debuut eindigt Pogacar dus 4e. Komt hij nog terug? "Ja, zeker en vast. De sfeer gaf me kippenvel. Ik houd van deze koers."

Waar liep het mis voor Pogacar in de sprint?

Ronde van Vlaanderen klassement
naamresultaatploeg
1
Mathieu van der Poel
6:18:30
Alpecin - FenixAFC
2
Dylan van Baarle
+0
INEOS GrenadiersIGD
3
Valentin Madouas
+0
Groupama - FDJGFC
4
Tadej Pogacar
+0
UAE Team EmiratesUAD
5
Stefan Küng
+2
Groupama - FDJGFC
6
Dylan Teuns
+2
Bahrain VictoriousTBV
7
Fred Wright
+11
Bahrain VictoriousTBV
8
Mads Pedersen
+48
Trek - SegafredoTFS
9
Christophe Laporte
+48
Jumbo - VismaTJV
10
Alexander Kristoff
+48
Intermarché - Wanty - Gobert MatériauxIWG