Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
46
8
4
2
2
11
8
2
Club Brugge
46
8
6
0
2
20
6
3
Union
43
8
2
4
2
13
11
4
Cercle Brugge
36
8
3
2
3
12
11
5
KRC Genk
34
8
3
4
1
7
15
6
Antwerp
29
8
1
7
0
4
16
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
12
4
4
0
0
8
2
2
Club Brugge
10
4
3
0
1
12
3
3
Union
4
4
1
2
1
7
6
4
Cercle Brugge
5
4
1
1
2
6
4
5
KRC Genk
7
4
2
1
1
4
5
6
Antwerp
0
4
0
4
0
2
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
2
4
0
2
2
3
6
2
Club Brugge
10
4
3
0
1
8
3
3
Union
4
4
1
2
1
6
5
4
Cercle Brugge
7
4
2
1
1
6
7
5
KRC Genk
3
4
1
3
0
3
10
6
Antwerp
3
4
1
3
0
2
8

Nicky Hayen ziet Thiago eindelijk weer scoren: "We hebben nooit het geloof in hem opgegeven"

 wo 24 april 2024 23:42

Na bijna drie maanden droogte heeft Igor Thiago eindelijk weer de weg naar doel gevonden. De Braziliaanse spits maakte de glansprestatie van Club Brugge tegen Racing Genk compleet en werd uitgebreid gevierd. "Ik voelde geen druk, ik ben sterk in mijn hoofd."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van 30 januari, in de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk. Zolang was het geleden dat Igor Thiago nog eens scoorde. Sinds de aankondiging van zijn transfer naar Brentford leek de Braziliaan het scoren verleerd. Tot vanavond.

 

Thiago straalde na de wedstrijd bij de selfiecam van Eleven DAZN. "Ik ben zo blij. Ik voelde geen druk na mijn transfer, want ik ben sterk in mijn hoofd. Ik denk vooral aan mijn ploegmaten, want zij steunen mij enorm. Ik ben zo blij dat het hele publiek mijn naam zong."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Nicky Hayen was blij dat Thiago eindelijk weer kon scoren. "Het is iemand die de sfeer in de groep houdt en altijd goed gezind is. Hij probeert zichzelf altijd op te peppen en dan zie je waartoe hij in staat is", zegt de Club-coach.

 

"We hebben nooit het geloof in hem opgegeven en dan krijg je dit als antwoord terug. Hij heeft nooit getwijfeld en voor dit doelpunt is hij ook nog altijd heel belangrijk geweest voor de ploeg met zijn werkkracht en de ruimtes die hij trekt voor anderen. Het is natuurlijk altijd leuk als hij zijn eigen doelpunt kan maken."

Thiago heeft nooit getwijfeld en hij is voor dit doelpunt ook altijd heel belangrijk geweest voor de ploeg.

Nicky Hayen

Club is aan een indrukwekkende reeks bezig. Zes overwinningen op een rij, waarvan vier in de Champions' Play-offs. Tegen Genk pakte het uit met een demonstratie.

 

"We hebben het op een heel volwassen manier gedaan. We hadden een plan en de spelers hebben dat opnieuw perfect uitgevoerd. Zowel in de organisatie als aan de bal. We hebben kwaliteit geleverd", zegt Hayen.

 

"De jongens hadden de drang naar voren en de honger om de score verder uit te diepen. Dan ben je tot veel in staat, maar dit moeten we elke wedstrijd opnieuw brengen. In de play-offs moet elke wedstrijd aan 100 procent aangevat worden en dat hebben we vandaag gedaan."

 

Maxim De Cuyper vond de 4-0 wel wat overdreven. "Dit is sowieso een statement, maar komend weekend kunnen we net zo goed zelf met 4-0 verliezen, in de play-offs kan alles. Al zou het niet mogen, in de flow waarin we nu zitten."

 

Ondanks de stijgende titelkansen blijven ze rustig bij Club. "We moeten geen conclusies trekken, want als we nu twee keer verliezen ziet het er helemaal anders uit. Het kan allemaal zo snel gaan. Wij voelen geen titelstress. We zijn meer aan het jagen dan aan het verdedigen en dat is altijd een klein voordeel."

Gerelateerd: