Ga naar de inhoud

Technisch snufje hielp waaghals Matej Mohoric aan zege: "Had een dropper voor controle in afdaling"

Matej Mohoric met een kamerbrede glimlach op het podium.

Matej Mohoric verraste vriend en vijand met een vinnige aanval in de afdaling van de Poggio. De Sloveen reed weg van een groepje kleppers met Pogacar, Van Aert en Van der Poel. Dat allemaal met dank aan een speciale fiets. "Ik had een dropper voor in de afdaling, die gaf me meer controle", deelt Mohoric.

Een verrassing voor velen, een doel voor Matej Mohoric. 

 

De renner van Bahrain zat al even met de zege in Milaan-Sanremo in zijn hoofd. "Eigenlijk dacht ik hier al heel de winter aan", geeft Mohoric toe.

 

"Ik wist dat als ik een goede conditie kon opbouwen in de winter, ik mee kon met de allerbesten over de top van de Poggio. In de afdaling zou ik dan iets kunnen forceren."

 

En dat deed de Sloveen met verve.

Ik dacht dat het verschil niet zo groot zou zijn, maar de fiets gaf me veel meer controle in de bochten wanneer ik vol doorduwde.

Matej Mohoric

Niet enkel een flinke portie lef, ook een technisch snufje hielp Matej Mohoric aan de zege. "Ik had een speciale fiets voor de afdaling, met een dropper post", doet hij uit de doeken. Een element uit het mountainbike, waarmee het zadel snel van hoogte kan wisselen.

 

"Ik dacht dat het verschil niet zo groot zou zijn, maar de fiets gaf me veel meer controle in de bochten wanneer ik vol doorduwde. Dus ik moet mijn ploeg bedanken voor dit idee."

 

Toch verliep niet alles van een leien dakje. "Ik heb mijn knie hard bezeerd bij de valpartij in de Strade Bianche met Alaphilippe, maar ik ben mijn geloof nooit verloren. Ook vandaag had ik geen superbenen, maar gaf niet op en ging mijn kans."

Redt de dropper het hachje van Mohoric?

De dropper van Mohoric is meteen hét gespreksonderwerp na zijn overwinning in Milaan-Sanremo. Er zijn nog geen duidelijke richtlijnen van de UCI over het gebruik ervan. 

 

Matej Mohoric mag van geluk spreken dat hij er vandaag een had, want zijn bochtenwerk in de afdaling bracht wel wat risico's met zich mee.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.