"Hou in Milaan-Sanremo rekening met Philippe Gilbert, grootste mysterie is Tom Pidcock"

De spion in het peloton is een anonieme profrenner.

In de aanloop naar Milaan-Sanremo keek onze spion (een anonieme profrenner) zijn ogen uit in het peloton. "Wout van Aert ziet het graag gebeuren dat Tadej Pogacar meer en meer klassiekers begint te rijden. Ze zijn bondgenoten."

Er moet me eerst en vooral iets van het hart. Ik heb het er moeilijk mee dat Quick Step-Alpha Vinyl de voorbije weken vrij hard is aangepakt door de pers. Na de Omloop en vorige week opnieuw na de Tirreno (met Remco).

 

Oké, het is niet het Quick Step dat we gewoon zijn. Maar zo slecht is het dit seizoen toch ook allemaal niet.

 

Vergeet niet dat succesteams Jumbo-Visma en UAE Team Emirates niet toevallig de ploegen zijn met het grootste budget. Ze kunnen bij wijze van spreken doen wat ze willen en slagen erin om zich te omringen met de beste vakmensen.

In Parijs-Nice stapten sommige renners bij het minste keelpijntje uit koers. Staar je daar niet te veel op blind.

Spion in het peloton

Quick Step blijft ook niet gespaard van ziekte. In Parijs-Nice was het voor bijna alle teams één groot bloedbad. Sommige renners zeiden me: “Ik was er beter nooit van
start gegaan.” Maar dat kan je op voorhand niet weten.

 

Al moet ik wel toegeven dat de renners van bij het minste keelpijntje beslisten om de koers te verlaten. Vooral met het oog op het afsluitende moordenaarsweekend.

 

Als je goed bent, kan je in die laatste 2 etappes nog enkele procentjes beter worden. Als er een kleine ziekte sluimert door je lichaam, kan je jezelf dan weer helemaal kapotrijden in dat slotweekend. Dat is dodelijk voor je voorjaar.

 

Staar je dus niet te veel blind op alle opgevers. Sommigen zullen wel in orde
zijn tegen Sanremo en de Vlaamse klassiekers, anderen zijn een mysterie.

 

Lampaert, bijvoorbeeld, kreeg het aan de stok met zijn sinussen, maar zal tegen Gent-Wevelgem weer de oude zijn.

 

Pidcock is het grootste mysterie. Ineos had gecommuniceerd dat hij moest passen voor de Strade Bianche door een maagvirus. Maar dat was blijkbaar een fabeltje, er zou een voedselvergiftiging in het spel zijn geweest.

 

Een maagvirus kan heel je voorjaar naar de knoppen helpen als je daardoor enkele dagen te lang uit roulatie bent geweest. Een voedselvergiftiging heeft minder impact.

Pidcock paste voor de Strade Bianche met een "maagvirus".

Aanval van Pogacar op de Cipressa

Traditioneel verwachten we dat het zaterdag allemaal zal beslist worden op de Poggio. Maar als Pogacar het in zijn bolleke krijgt om op de Cipressa te vertrekken, zou die aanval wel eens tot het einde kunnen dragen.

 

Wout van Aert ziet het graag gebeuren. De aanwezigheid van Pogacar in Milaan-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen speelt in Wouts voordeel.

 

Pogacar rijdt offensief en breekt de koers vroeg open. Als hij zaterdag samen met Wout wegrijdt op de Cipressa, zullen alle snelle mannen schreeuwen om hun

mamaatje. Ook Ewan.

 

Misschien dat 2 of 3 man in staat zal zijn om Van Aert en Pogacar te volgen.

Schrik niet als Philippe Gilbert in zijn allerlaatste Primavera plots meedoet om de knikkers.

 

Phil is een “specialen”. Als hij de conditie heeft, zal hij op de Cipressa het achterwiel van Pogacar in de gaten houden. Koersintelligentie is een gouden wapen in Milaan-Sanremo.

Zien we in Milaan-Sanremo dit beeld: een zegevierende Pogacar?

Verrassingsaanval Van der Poel

Enkele collega’s zijn de voorbije weken Mathieu van der Poel tegen het lijf gelopen in Spanje.

 

Hij kon tijdens de koffiegesprekken niet verbergen dat hij met de Ronde en Roubaix in zijn hoofd zit. Over pijn aan zijn rug sprak Mathieu niet meer. Hij is vooral nog een beetje op zoek naar zijn beste vorm.

 

Hou je maar vast aan verrassingsaanvallen in de klassiekers als Mathieu voelt dat hij net niet de conditie heeft om te winnen. Onopgemerkt meerijden zit er niet in voor iemand van zijn kaliber.

Mathieu van der Poel maakt volgende week zijn comeback in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali.