Ga naar de inhoud

Vincent Kompany na late tegengoal: "Een eerlijke fout, geen domme fout"

"We zijn te lang blijven hangen in de gemiste kansen."

De late gelijkmaker van Standard is Anderlecht rauw op het dak gevallen. Paars-wit domineerde de Clasico, maar kon de kroon niet op het werk zetten. Coach Vincent Kompany kon zijn spelers weinig verwijten, alleen de gemiste kansen kwamen Anderlecht duur te staan.

Anderlecht leek zijn schaapjes tegen Standard op het droge te hebben, tot Sergio Gomez een paar minuten voor tijd de bal slecht inspeelde en Dragus de gelijkmaker kon binnenwerken.

 

1-1, Anderlecht had recht op meer, maar moet zich tevreden stellen met een schamel punt.

 

"In de laatste 10 minuten voelde je het een beetje aankomen. Niet dat Standard veel kansen had, maar de bezoekers waren wel dreigend. Er waren dreigende situaties", zei Vincent Kompany op de persbabbel.

 

"Uiteindelijk scoort Standard na die bal van Gomez. Wat ik daarvan vind? Gomez is en blijft een jonge speler. In de kleedkamer zag ik dat hij hierdoor geraakt is."

 

"Mijn eerste reactie is dat dit deel uitmaakt van het voetbal. Dit was een eerlijke fout en wie een eerlijke fout maakt, steun ik. Dit is geen domme fout, want daar moet je hard voor zijn."

 

"Kijk: Gomez is een jongen die alles geeft, altijd voor 100%. Dus okay, op naar de volgende wedstrijd."

We zijn te lang blijven hangen in de gemiste kansen.

Vincent Kompany

"Dit gebeurt in de eerste match van het nieuwe jaar. Goed, dan kan ik het voor de spelers ook meteen allemaal duidelijk maken en scherp stellen. We hebben van Standard een les gekregen in professioneel voetbal."

 

"We hebben zeker geen slechte wedstrijd gespeeld, maar zelf zijn we iets te lang blijven hangen in de gemiste kansen. Dat is frustrerend. Dat typeert ons team niet. Maar vandaag is het gebeurd en dus moeten we naar onszelf kijken."

 

"We hebben veel kansen gecreëerd, maar we konden nog meer. Ons tempo had iets hoger gekund, de scherpte voor doel kon ook nog wat beter..."

Bekijk de persconferentie met Kompany en Elsner: