Anderlecht laat zich pijnlijk de kaas van het brood eten door Standard

  1. 32' - Doelpunt - Yari Verschaeren (1 - 0)
  2. 14' - Geel - Noe Dussenne
  1. 90' - Geel - Gilles Dewaele
  2. 86' - Doelpunt - Denis Dragus (1 - 1)
  3. 82' - Geel - Lisandro Magallán
  4. 78' - Verv. Noe Dussenne door Cihan Canak
  5. 78' - Verv. Renaud Emond door Ameen Al-Dakhil
  6. 78' - Geel - Renaud Emond
  7. 70' - Verv. Mathieu Cafaro door Maxime Lestienne
  8. 70' - Verv. Gojko Cimirot door Damjan Pavlovic
  9. 63' - Verv. Kristoffer Olsson door Majeed Ashimeru
  10. 63' - Verv. Francis Amuzu door Benito Raman
  11. 56' - Verv. Jackson Muleka door Denis Dragus
  32'goalYari Verschaeren1 - 0
  86'goalDenis Dragus1 - 1

  Deel twee van de competitie is pijnlijk begonnen voor Anderlecht. De Brusselaars waren heer en meester tegen rivaal Standard, maar lieten de overwinning glippen in de slotfase. Sergio Gomez was de schlemiel met een te korte terugspeelbal.

  • Sleutelmoment: Een vertimmerd Standard voetbalt nagenoeg geen enkele kans bij elkaar, maar vijf minuten voor affluiten steekt Gomez een voetje toe. Dragus werkt het vanuit een scherpe hoek wel voortreffelijk af.
  • Man van de Match: In een Classico van bedroevende kwaliteit zorgde Joshua Zirkzee voor enkele momentjes die onze ogen deden fonkelen. De magische voeten van de Nederlander bereidden de 1-0 voor, maar hij liet wel na om er zelf 2-0 van te maken.
  • Opvallend: Elsner plantte drie winteraankopen neer in zijn basiselftal, waardoor Standard dit seizoen al dertig verschillende spelers heeft gebruikt. Bij Anderlecht speelden dan weer zes jongens in alle matchen mee.

  Bekijk de goals uit Anderlecht - Standard (1-1)

  Verschaeren scoort na nummertje van Zirkzee

  Door verplichtingen op de Afrika Cup, schorsingen en hoogzwangere partners moest Standard-coach een lastige puzzel leggen. De bezoekers deden het met aanwinsten Emond, Dewaele en Cafaro. Anderlecht miste enkel Kouamé, die werd vervangen door Amuzu.

   

  Het was dan ook niet verrassend dat paars-wit het tempo bepaalde. Dat lag niet bijzonder hoog, maar leverde wel wat kansjes op voor Verschaeren en Amuzu. Standard was enkel gevaarlijk toen Magallan onbegrijpelijk voor zijn eigen doel inspeelde. Van Crombrugge kon de deviatie van Muleka nog redden.

   

  Op het halfuur was de wedstrijd al een poosje aan het verpieteren toen Zirkzee plots een fantasietje uit zijn schoenen toverde. Hij zette Verschaeren voor doel en die maakte het koel af.

  Geweldig! Gomez maakt tegenstander belachelijk met leuke dribbel

  Slordig Anderlecht schiet zichzelf in de voet

  Ook de tweede helft was niet bepaald om over naar huis te schrijven. Standard had ogenschijnlijk al zijn energie in het eerste halfuur gestoken en wist geen enkele kans bij elkaar te harken. Ook Anderlecht modderde maar wat aan.

   

  Het was opnieuw Zirkzee die de vaart erin bracht. Eerst met een handige dribbel en een wat geforceerd schot, een minuutje later met een onstuitbare rush die hij niet wist af te ronden. Refaelov en Verschaeren hinderden elkaar en Raman maaide naast een uitnodigende voorzet.

   

  Vervelende missers, maar door de onmacht bij Standard was er geen vuiltje aan de lucht in het mistige Lotto Park. Tot Dragus zich op een te korte terugspeelbal van Gomez stortte, Van Crombrugge omspeelde en vanuit een scherpe hoek het minuscule gaatje tussen Murillo en de paal vond.

  Anderlecht speelt 2 keer met vuur, en krijgt het deksel op de neus

  Wat een beeld! Enorm teleurgestelde Zirkzee blijft na de match op de bal zitten

  Verschaeren: "Hadden het kunnen afmaken"

  Yari Verschaeren besefte ook dat Anderlecht de zege te grabbel had gegooid. "Ik ben zwaar teleurgesteld. We hadden het in eigen handen. We hadden het gewoon kunnen afmaken. Er waren genoeg kansen om die 2-0 te maken, maar het was een beetje te slordig voor doel. En dan die goal, ja..."

   

  Dit is geen leuke manier om aan het jaar te beginnen. "We hadden zo veel honger om deze wedstrijd te winnen. We begonnen ook goed en wilden gewoon doorgaan. Daarin hebben we een beetje gefaald. Mijn doelpunt heeft vandaag niet veel opgeleverd."

  Dewaele: "Blij zijn met een puntje"

  Gilles Dewaele moest de wedstrijd ondergaan met Standard. "Het was een moeilijk begin van de wedstrijd. We kregen een discutabel tegendoelpunt, want ik denk dat Refaelov de bal met zijn hand raakte. Maar goed, we moesten reageren en dat hebben we gedaan in de tweede helft."

   

  Dat was dan eerder op wilskracht dan op klasse. "Je weet dat je op Anderlecht veel achter de bal gaat lopen. Zij hebben graag de controle, maar ze hebben de wedstrijd niet afgemaakt. Op het einde konden we nog een paar kansen beter uitspelen, maar we mogen blij zijn met een puntje."

   

  Nieuwkomer Dewaele kreeg meteen zijn vuurdoop. "Ik ben heel tevreden dat ik bij een grote club als Standard kon tekenen. Ik kan alleen maar fier zijn dat ik hier speel. Een Classico, dat is een mooi begin van mijn avontuur hier. Hopelijk kunnen we Standard terugbrengen naar de plaats waar het hoort."

  Kompany: "Iets te lang blijven hangen in die gemiste kansen"

  Olsson: "Het voelt als een nederlaag"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Standard steelt een puntje uit het Lotto Park. Anderlecht had zeker na de goal van Verschaeren controle, maar gaf de gelijkmaker van Dragus zomaar weg. .
  3. tweede helft, minuut 93. Gomez schreeuwt de frustratie van zich af wanneer de bal buiten zijn bereik over de zijlijn rolt. De Spanjaard heeft, na een hele reeks topprestaties, vanavond boter op het hoofd. .
  4. tweede helft, minuut 91.
  5. Er is nog tijd. Er komen vier minuten bij. Anderlecht versiert een hoekschop, maar lijkt enigszins aangeslagen door die lullige gelijkmaker. . tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 90.
  7. Gele kaart voor Gilles Dewaele van Standard tijdens tweede helft, minuut 90
  8. tweede helft, minuut 89. Moet de thuisploeg nog vrezen voor een nederlaag? Raskin kan vrij uithalen en mikt tegen het lichaam van Ashimeru. .
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Denis Dragus van Standard. 1, 1.
  10. tweede helft, minuut 86. Plots de gelijkmaker! Wat gaat daar allemaal fout bij Anderlecht? Gomez speelt erg slecht terug. Van Crombrugge lijkt Dragus ver genoeg naar buiten te drijven, maar Dragus vindt toch het doel vanuit een scherpe hoek. Niet te geloven! .
  11. tweede helft, minuut 83. Raman is zijn vinnige zelf, maar maait half naast de voorzet van Verschaeren. Bodart kan simpel pakken. .
  12. Gele kaart voor Lisandro Magallán van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 82
  13. tweede helft, minuut 82. Er wordt gestreden, maar de kwaliteit is bedroevend laag. Tom Boudeweel.
  14. tweede helft, minuut 79. Het is Canak die invalt voor de flauwe Dønnum. Dat zal het eergevoel van Carcela geen deugd doen. .
  15. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Standard, Cihan Canak erin, Noe Dussenne eruit
  16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Standard, Ameen Al-Dakhil erin, Renaud Emond eruit
  17. Gele kaart voor Renaud Emond van Standard tijdens tweede helft, minuut 78
  18. Blessure voor Dussenne. Pech voor Dussenne én Carcela, die zijn jasje opnieuw moet aantrekken. Al-Dakhil zal wellicht moeten inspringen in het hart van de Luikse verdediging. . tweede helft, minuut 77.
  19. tweede helft, minuut 75. Carcela werpt nog even een blik op het mapje met de tactiek. Hij mag straks invallen. .