2. 72' - Verv. Jerome Deom door Lorenzo Offermann
    3. 85' - Verv. Gary Magnée door Alessio Sternon
    4. 85' - Verv. Konan N'Dri door Dario Oger
    Jupiler Pro League - speeldag 22 - 16/01/22 - 16:00

Cercle Brugge heeft het in Eupen niet cadeau gekregen van een door corona fel vertimmerde thuisploeg. Eupen ging ondanks het missen van maar liefst 14 spelers pas in het slotkwartier door de knieën.

Eupen - Cercle in een notendop:

• Sleutelmoment: Een moedig Eupen overleeft tot het slotkwartier, maar dan loopt het op enkele minuten tijd mis. Twee ongelukkige verdedigende acties leiden de 0-1 en de 0-2 in.

• Move van de match: Geen man, maar een move van de match. Beide doelpunten vielen na een verre inworp van Senna Miangue. Eerst kopte Lambert zo'n inworp via ploegmaat Amat tot bij de scorende Somers. Minuten later kreeg Eupen zo'n inworp weer niet weggewerkt en gaf het een strafschop weg.

• Opvallend: Zowel de 7 bankzitters als basispion Nanah hadden nog geen minuut ervaring op het hoogste niveau. De spoeling was erg dun en dat moest Eupen in het slot bekopen. Toch was de situatie voor de Pro League niet erg genoeg om het verzoek tot uitstel in te willigen.

• Klassement: Zo'n twee maanden geleden stond Cercle op de voorlaatste plaats, met 1 punt meer dan rode lantaarn Beerschot. Zeven wedstrijden en zes overwinningen later staat de vereniging weer veilig in de buik van het klassement.

Bekijk de goals uit Eupen - Cercle Brugge (0-2)

Eupens noodelftal houdt lang knap stand ...

Maar liefst veertien spelers en twee stafleden, waaronder coach Krämer, moest Eupen missen voor het eerste duel van het nieuwe jaar. Cijfers die volgens de Pro League niet zwaar genoeg waren om de wedstrijd tegen Cercle uit te stellen, dus moest Eupen roeien met de riemen die het had.

De zeven bankzitters én starter Nanah hadden geen minuut ervaring op het hoogste niveau, maar toch moest Eupen tussen de lijnen lang niet onderdoen voor de bezoekers uit Brugge. Cercle had wel de betere kansen, maar Lambert was alert aan de eerste paal en doelman Himmelmann zag het kopballetje van Somers bovenop de lat belanden.

Ook na de rust was er aanvankelijk niet veel beterschap. Cercle kon zijn wil maar niet opleggen en ook Eupen was niet bij machte om iets te forceren. We leken op weg naar een droge 0-0 tot de vermoeidheid bij de thuisploeg toesloeg.

Eupen-spelers staan voor de match uit protest met de rug naar de camera

... maar gooit alles weg op vijf minuten tijd

Wanneer Miangue de bal een kwartier voor tijd vanuit de inworp voor doel gooide, kopte Lambert de bal knullig via de rug van ploegmaat Amat in de voeten van Thibo Somers. Die twijfelde geen seconde en knalde de bal meteen in de verste hoek.

Enkele minuten later kreeg Eupen zo’n verre inworp van Miangue opnieuw niet uit het doelgebied gewerkt. Magnée trapte niet vol op het leer, maar op een Brugse voet en dus ging de bal op de stip. Dino Hotic niet zo’n kans niet liggen, dwong Himmelmann de rechterhoek in en knalde de bal rustig in de linker.

Het halve beloftenelftal van Eupen had geen antwoord meer klaar en zo kon Cercle met drie punten op zak de lange busreis naar Brugge inzetten. De vereniging boekt zo een knappe 18 op 21, waarmee het de degradatiezorgen elke week wat verder achter zich laat.

Eupen moet schrapen om spelers te vinden: invaller Offermann heeft zelfs truitje zonder naam

90+3' tweede helft
    90+1'

85'
    85'
    17:49

Cercle keert met drie punten huiswaarts

Een uit noodzaak vertimmerd Eupen hield lang stand, maar in het slotkwartier liep het op enkele minuten tijd mis voor de thuisploeg. Cercle had genoeg aan een cadeautje en een strafschop om de drie punten mee naar Brugge te nemen.

17:45

Aan de Kehrweg spelen we nog drie minuten langer. Bij Eupen proberen ze nog eens op te bouwen, wellicht tegen beter weten in.

17:44

We zitten intussen in de absolute slotfase, maar veel lijkt er niet meer te gaan gebeuren; Of kunnen de Eupense jonkies vriend en vijand nog verbazen?

17:41
    17:40

Bij Eupen krijgen we twee nieuwe jonkies te zien. Magnée heeft te veel last na zijn strafschopovertreding en ook N'Dri mag gaan rusten.

17:40
    17:37

Hotic stuurt de doelman de foute kant uit!

Hotic loopt tergend traag aan, aarzelt ook nog eens, maar zet Himmelmann knap op het verkeerde been. Cercle staat plots 0-2 voor en dat lijkt Eupen niet meer te kunnen overbruggen.

17:35

Strafschop voor Cercle!

Himmelmann kan verhinderen dat Denkey de bal richting doel kopt, maar in de herneming gaat het toch mis. Magnée wil de bal ontzetten, maar raakt vooral Olivier Deman. De bal gaat op de stip.

17:35
    17:33

De ban is gebroken!

Daar is dan toch een doelpunt! Lambert kopt de verre inworp van Miangue knullig tegen ploegmaat Amat aan. Somers laat dat niet aan zijn hart komen en knalt de bal meteen voorbij Himmelmann in doel!

17:31

Slotkwartier

We zijn intussen zonder doelpunten of noemenswaardige kansen in het slotkwartier aanbeland. Heeft het slot van de wedstrijd nog wat in petto?