Vandenbempt: "Die 3D-lijn was nog het minst erge van alle VAR-fratsen"

  Peter Vandenbempt zag de VAR te weinig tussenkomen dit weekend.

  Union staat opnieuw aan de leiding in de Jupiler Pro League, Gent weet weer wat winnen is, Genk weet nog maar eens wat verliezen is en de VAR weet het allemaal niet goed meer. Genoeg stof voor voetbalcommentator Peter Vandenbempt om over na te kaarten.

  "AA Gent laat recordaantal kansen onbenut"

  AA Gent knoopte tegen Eupen weer aan met de overwinning, en de score had nog veel hoger kunnen oplopen dan 2-0 tegen Eupen. "Ik denk dat AA Gent met voorsprong de ploeg is die zich het minst beloond heeft voor zijn inspanningen."

   

  "Het laat elke keer weer een recordaantal kansen onbenut en moet daardoor al een heel seizoen in die rechterkolom achtervolgen. Ze zijn er zich bij AA Gent van bewust dat ze dat niet eeuwig kunnen blijven herhalen: we spelen goed, we creëren veel kansen, maar we zijn niet efficiënt genoeg en daardoor winnen we niet."

  Ik denk dat AA Gent met voorsprong de ploeg is die zich het minst beloond heeft voor zijn inspanningen

  "Tegen Eupen, dat voor de leidersplaats speelde, was het eigenlijk opnieuw zo. Het was echt heel goed, snel, fris, dominant voetbal van AA Gent en Laurent Depoitre kreeg een ontelbaar aantal kansen in een half uur. En na de rust volgde nog een hele hoop kansen en uiteindelijk werd het toch maar 2-0."


  "En dan nog met een penalty, na een schwalbe, in twee tijden en met een snel genomen vrije trap scoren, terwijl AA Gent 15 knappe aanvallen in elkaar heeft gestoken. Het is een beetje zonde."


  "Ik ben benieuwd of AA Gent nu aan een reeks begonnen is. Interessant, want de volgende tegenstander is Racing Genk."

  Lees ook:

  "De zenuwen staan op scherp in Limburg"

  Zit er een crisis aan te komen in Genk na de nederlaag op Charleroi? "Ik veronderstel nog niet meteen. Genk leek op kruissnelheid met een reeks overwinningen, het speelde goed en dominant voetbal, Onuachu begon weer te scoren en Van den Brom kon zelfs wat roteren met het oog op de Europese wedstrijden."

   

  "Dan komt de voorbije maand toch hard aan: 3 keer verliezen in 4 competitiewedstrijden. Tegen Antwerp was Genk wel heel goed en in Eupen was het ook nog lang baas." 

   

  "Maar goed, in die drie nederlagen 9 goals tegen en dan nog eens 3 in die pijnlijke nederlaag thuis tegen Dinamo Zagreb. Daar hadden ze zich veel meer bij voorgesteld."

   

  "Dan is de conclusie toch: Genk kan niet meer verdedigen op dit moment. En vooral niet op corners, nu toch al 8 tegendoelpunten. Dat is toch stilaan structureel te noemen en vraagt dringend om een oplossing."

  De voorbije maand komt toch hard aan in Genk: 3 keer verliezen in 4 competitiewedstrijden.

  Opvallend: gisteren vond ik over heel lange periodes van de wedstrijd het voetbal van Genk ook matig."

   

  "En nog een vaststelling - de trainer heeft het overigens ook gedaan op de persconferentie: een paar jongens waren af en toe toch een beetje egoïstisch. Zoals Ito bij een grote kans. "

   

  "Eerder waren er toch al wat ego's gaan opspelen bij vervangingen, zoals Thorstvedt en Munoz. Gisteren zag ik dat Thorstvedt na zijn vervanging toch weer bleef schoppen tegen vanalles na zijn wissel." 

   

  "Veel frustratie dus in Limburg en de zenuwen op scherp met belangrijke wedstrijden deze week tegen West Ham en Gent."

  Woeste Thorstvedt trapt op de boarding bij zijn wissel, en mag prompt ijspakje aanleggen

  "Union blijft aan klantenbinding doen"