Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
36
5
4
1
0
14
4
2
KV Mechelen
30
5
2
2
1
9
10
3
STVV
27
5
2
2
1
8
8
4
OH Leuven
23
5
2
1
2
6
5
5
Standard
21
5
0
1
4
7
11
6
Westerlo
17
5
0
3
2
6
12
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
6
2
2
0
0
8
2
2
KV Mechelen
3
2
1
1
0
5
5
3
STVV
4
3
1
1
1
5
5
4
OH Leuven
6
3
2
1
0
5
4
5
Standard
2
2
0
0
2
0
0
6
Westerlo
2
3
0
1
2
4
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
6
3
2
1
0
6
2
2
KV Mechelen
4
3
1
1
1
4
5
3
STVV
3
2
1
1
0
3
3
4
OH Leuven
2
2
0
0
2
1
1
5
Standard
2
3
0
1
2
7
11
6
Westerlo
0
2
0
2
0
2
5

Vandenbempt: "Die 3D-lijn was nog het minst erge van alle VAR-fratsen"

 ma 18 oktober 2021 09:58
Peter Vandenbempt zag de VAR te weinig tussenkomen dit weekend.

Union staat opnieuw aan de leiding in de Jupiler Pro League, Gent weet weer wat winnen is, Genk weet nog maar eens wat verliezen is en de VAR weet het allemaal niet goed meer. Genoeg stof voor voetbalcommentator Peter Vandenbempt om over na te kaarten.

"AA Gent laat recordaantal kansen onbenut"

Jupiler Pro League
KAA Gent
einde
2-0
KAS Eupen

AA Gent knoopte tegen Eupen weer aan met de overwinning, en de score had nog veel hoger kunnen oplopen dan 2-0 tegen Eupen. "Ik denk dat AA Gent met voorsprong de ploeg is die zich het minst beloond heeft voor zijn inspanningen."

 

"Het laat elke keer weer een recordaantal kansen onbenut en moet daardoor al een heel seizoen in die rechterkolom achtervolgen. Ze zijn er zich bij AA Gent van bewust dat ze dat niet eeuwig kunnen blijven herhalen: we spelen goed, we creëren veel kansen, maar we zijn niet efficiënt genoeg en daardoor winnen we niet."

Ik denk dat AA Gent met voorsprong de ploeg is die zich het minst beloond heeft voor zijn inspanningen

"Tegen Eupen, dat voor de leidersplaats speelde, was het eigenlijk opnieuw zo. Het was echt heel goed, snel, fris, dominant voetbal van AA Gent en Laurent Depoitre kreeg een ontelbaar aantal kansen in een half uur. En na de rust volgde nog een hele hoop kansen en uiteindelijk werd het toch maar 2-0."


"En dan nog met een penalty, na een schwalbe, in twee tijden en met een snel genomen vrije trap scoren, terwijl AA Gent 15 knappe aanvallen in elkaar heeft gestoken. Het is een beetje zonde."


"Ik ben benieuwd of AA Gent nu aan een reeks begonnen is. Interessant, want de volgende tegenstander is Racing Genk."

Lees ook:

"De zenuwen staan op scherp in Limburg"

Jupiler Pro League
Charleroi
einde
2-0
KRC Genk

Zit er een crisis aan te komen in Genk na de nederlaag op Charleroi? "Ik veronderstel nog niet meteen. Genk leek op kruissnelheid met een reeks overwinningen, het speelde goed en dominant voetbal, Onuachu begon weer te scoren en Van den Brom kon zelfs wat roteren met het oog op de Europese wedstrijden."

 

"Dan komt de voorbije maand toch hard aan: 3 keer verliezen in 4 competitiewedstrijden. Tegen Antwerp was Genk wel heel goed en in Eupen was het ook nog lang baas." 

 

"Maar goed, in die drie nederlagen 9 goals tegen en dan nog eens 3 in die pijnlijke nederlaag thuis tegen Dinamo Zagreb. Daar hadden ze zich veel meer bij voorgesteld."

 

"Dan is de conclusie toch: Genk kan niet meer verdedigen op dit moment. En vooral niet op corners, nu toch al 8 tegendoelpunten. Dat is toch stilaan structureel te noemen en vraagt dringend om een oplossing."

De voorbije maand komt toch hard aan in Genk: 3 keer verliezen in 4 competitiewedstrijden.

Opvallend: gisteren vond ik over heel lange periodes van de wedstrijd het voetbal van Genk ook matig."

 

"En nog een vaststelling - de trainer heeft het overigens ook gedaan op de persconferentie: een paar jongens waren af en toe toch een beetje egoïstisch. Zoals Ito bij een grote kans. "

 

"Eerder waren er toch al wat ego's gaan opspelen bij vervangingen, zoals Thorstvedt en Munoz. Gisteren zag ik dat Thorstvedt na zijn vervanging toch weer bleef schoppen tegen vanalles na zijn wissel." 

 

"Veel frustratie dus in Limburg en de zenuwen op scherp met belangrijke wedstrijden deze week tegen West Ham en Gent."

Woeste Thorstvedt trapt op de boarding bij zijn wissel, en mag prompt ijspakje aanleggen

"Union blijft aan klantenbinding doen"

Jupiler Pro League
Union
einde
4-2
RFC Seraing

Union staat weer op kop na de spectaculairste wedstrijd van het weekend. "Het blijft maar duren in het Dudenpark. Allen daarheen, heb ik al eerder gezegd."

 

"Een geweldige remonte, maar Union had wel een zwakke eerste helft gespeeld. Om het een beetje spannend te houden misschien tegen Seraing: 0-2 achter en een idiote rode kaart gepakt net voor rust."

 

"En dan met 10 nog naar 4-2 na de rust. Mazzu hield toch zijn twee spitsen op het veld met een man minder en zette met Mitoma een extra offensieve flank erbij. De ontdekking van deze wedstrijd met 3 goals in één helft." 

Kijk naar de stand: meeste goals gemaakt en minste tegen. Dan ben je een mooie en verdiende leider.

"Zo blijft Union toch aan klantenbinding doen. Alle lof voor de promovendus. Het had overigens thuis altijd moeten winnen van Antwerp en Club Brugge, in plaats van te verliezen."

 

"Ze doen dat op enthousiasme, collectiviteit en ook op heel erg goed voetbal. Kijk naar de stand: meeste goals gemaakt en minste tegen. Dan ben je een mooie en verdiende leider."

Lees ook:

"Scheidsrechters waren niet klaar voor 3D-technologie"

Jupiler Pro League
Standard
einde
2-2
OH Leuven

De VAR had 7 minuten nodig om een doelpunt van Standard af te keuren. Hoe kan dat toch? "Omdat de mensen in Tubeke niet klaar waren voor het nieuwe systeem van 3D-technologie om buitenspel te bepalen en onder druk fouten hebben gemaakt."

 

"Stefanie Forde van het Referee Department voerde gisteren aan: "een menselijke fout van de operator". Maar de grote fout is dat die mensen onvoldoende voorbereid waren op hun taak."

 

"Het werd veel te snel ingevoerd, met de beste bedoelingen wel, want er was veel discussie over buitenspel. Ik hoor dat bij de UEFA de opleiding enkele maanden duurt, inclusief het handelen in stress-situaties. Als je er niet aan gewend bent geraakt, krijg je wat we zaterdag te zien kregen."

 

"Hier werd het in een paar weken ingevoerd, snel, snel. Alle mensen die dat in goede banen moeten leiden, waren er nog niet klaar voor. Dat is het enige probleem geweest."

Al die momenten waarop het weer stil bleef vanuit Tubeke, het begint toch schrijnend te worden.

"Ik vond dit eerlijk gezegd nog het minst erge van alle fratsen van de VAR dit weekend. Al die momenten waarop het weer stil bleef vanuit Tubeke, het begint toch schrijnend te worden."

 

"Een penalty niet gefloten voor Kortrijk tegen Brugge, een schwalbe van Bezoes en toch penalty voor Gent, een trekfout van Onuachu in Charleroi in plaats van een penalty voor Onuachu, een duik van Kouamé van Anderlecht op Sint-Truiden."

 

"Iedereen ziet dat - of toch bijna iedereen - bij de eerste herhaling, maar blijkbaar zijn dat geen "clear errors". Ze hebben de lat hoog gelegd na het EK: zo weinig mogelijk tussenkomen, alleen als het heel, heel duidelijk is."

 

"Ik vind dit gewoon niet meer ernstig. Vooral omdat ze daar dan ineens wel zijn bij de eerste penalty van Onuachu, die gestopt werd door Koffi: te snel van de lijn. Dat zien ze dan natuurlijk wel. De tweede keer doet Koffi dan hetzelfde, maar dan is het ineens oké."

 

"Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, zegt uitgerekend scheidsrechter Serge Gumienny vandaag op de eerste sportpagina in het Belang van Limburg dat hij overtuigd is dat het toeval is dat Anderlecht en Club Brugge bevoordeeld werden. Maar dat je zo complottheorieën in de hand werkt."

 

"Dat is toch ongelofelijk.  Kwestie van wie daar nog niet aan gedacht had, daar toch nog eens aan te herinneren."

VAR heeft 7 minuten nodig om lijn te trekken

Beluister de analyse van Peter Vandenbempt: