Ga naar de inhoud
Bassette maakt er 2-0 van.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
39
6
5
1
0
17
6
2
KV Mechelen
33
6
3
2
1
12
10
3
STVV
29
7
2
2
3
11
11
4
OH Leuven
23
6
2
2
2
6
8
5
Standard
22
6
0
1
5
8
12
6
Westerlo
18
7
0
4
3
10
17
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
9
3
3
0
0
11
4
2
KV Mechelen
6
3
2
1
0
8
5
3
STVV
4
3
1
1
1
5
5
4
OH Leuven
6
3
2
1
0
5
4
5
Standard
3
3
0
0
3
1
1
6
Westerlo
3
4
0
1
3
6
9
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
6
3
2
1
0
6
2
2
KV Mechelen
4
3
1
1
1
4
5
3
STVV
5
4
1
1
2
6
6
4
OH Leuven
2
3
0
1
2
1
4
5
Standard
2
3
0
1
2
7
11
6
Westerlo
0
3
0
3
0
4
8
KV MechelenOH Leuven
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Bram Van Driessche
stadion
AFAS Stadion
toeschouwers
9133

KV Mechelen telt OH Leuven uit in dominante tweede helft

 za 27 april 2024 17:52
    1. 47' - Doelpunt - Rob Schoofs (1 - 0)
    2. 58' - Doelpunt - Norman Bassette (2 - 0)
    3. 62' - Verv. Mathieu Maertens door Jonatan Braut Brunes
    4. 62' - Verv. Hamza Mendyl door Nachon Nsingi
    5. 65' - Verv. Nikola Storm door Bilal Bafdili
    6. 66' - Verv. Geoffry Hairemans door Mory Konaté
    7. 70' - Geel - Kerim Mrabti
    8. 75' - Geel - Jón Dagur Thorsteinsson
    9. 81' - Verv. Richie Sagrado door Joren Dom
    10. 81' - Verv. Siebe Schrijvers door Kento Misao
    11. 90+2' - Doelpunt strafschop - Kerim Mrabti (3 - 0)
    12. 90+2' - Verv. Jón Dagur Thorsteinsson door Suphanat Mueanta
    13. 90+4' - Verv. Norman Bassette door Patrick Pflücke
    14. 90+4' - Verv. Rob Schoofs door Lion Lauberbach
    15. 90+5' - Verv. Kerim Mrabti door Jannes van Hecke
    Jupiler Pro League - speeldag 6 - 27/04/24 - 16:01
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    47'
    Rob Schoofs
    47'
    Rob Schoofs
    1 - 0
    58'
    Norman Bassette
    58'
    Norman Bassette
    2 - 0
    90+2'
    Kerim Mrabti
    90+2'
    Kerim Mrabti
    3 - 0

    In de Europe Play-offs blijft KV Mechelen de 2e plaats stevig omarmen na een duidelijke overwinning tegen OH Leuven. De thuisploeg brak de match open na de rust en vanaf dan moest OHL ondergaan.

    KV Mechelen - OHL in een notendop:

    • Sleutelmoment: Russo miskijkt zich op een pass van Mrabti naar Bassette. Daardoor mag de spits van KV Mechelen alleen op OHL-doelman Leysen afstevenen en genadeloos de 2-0 scoren. In vijftien minuten telt KV Mechelen op die manier OHL vroeg in de tweede helft knock-out.

     

    • Man van de wedstrijd: In de tweede helft was KV Mechelen oppermachtig. Het liet bij keren knap voetbal zien en dankt dat vooral aan de ervaren draaischijf in de persoon van Rob Schoofs. Met een schicht schoot hij zijn ploeg op voorsprong en daarna loodste hij zijn ploeg naar een verdere uitdieping van de score. 

     

    • Opvallend: Net na de machtige 3-0-zege, verklapte KVM-coach Besnik Hasi op de persconferentie dat hij de ploeg zal verlaten aan het einde van het seizoen. "Er is geen overeenkomst gevonden over de verlenging van mijn contract", legde Hasi uit en hij verduidelijkte: "Er is geen sprake van een andere club."

     

    • Hart onder de riem: De spelers van Leuven steunden hun ploegmakker Opoku door aan de aftrap te verschijnen met een shirt met opschrift "Stay strong, Nathan". De Leuvenaar liep vorige week tegen Westerlo een dubbele beenbreuk op na een botsing met doelman Gillekens. 

    Met een machtsvertoning van één helft besliste coach Besnik Hasi om zijn naderende einde van de samenwerking met KV Mechelen aan te kondigen. 

     

    Niet de eerste helft, maar wel de tweede helft was een weerspiegeling van het succesvolle, maar kortstondige huwelijk. Schoofs etaleerde de efficiëntie van het Mechelen van Hasi twee minuten na de rust.  Zijn schicht van buiten de zestien likte de paal vooraleer het doelnet in te vliegen. 

     

    Het doelpunt van Bassette nog geen kwartier later weergaf het doorzettingsvermogen. Na mistasten van OHL-verdediger op de pass van Mrabti had de spits vrije baan naar doel en verschalkte hij doelman Leysen. 

     

    Van minuut 60 tot het einde van de wedstrijd werd OH Leuven van het kastje naar de muur gespeeld. Heerlijke aanvallen, ééntijdsvoetbal, hakjes, ... Alleen een treffer als bekroning ontbrak voor Schoofs, Hairemans en Mrabti. 

     

    Leuven scoorde wel. Vanuit buitenspel. Al mocht de afwerking van Brunes op de voorzet van Thorsteinsson er wel zijn. Geen 2-1.

     

    Wel 3-0. Banzuzi wapperde te veel met zijn armen in zijn eigen zestien en tikte Bassette aan. Strafschop. Na eerst te missen, mocht Mrabti herkansen omdat de Leuvenaars te gretig in de rechthoek liepen. 

     

    Leuven eindigde de wedstrijd, zoals het begon: met de meeste schoten naar doel, maar vruchtloos. En dus ook geen punten voor de bezoekers. KV Mechelen pakte de volle buit en zet druk op KAA Gent voor dat laatste Europese ticket voor volgend seizoen. 

     

    Dan wel zonder Hasi op de thuisbank in het AFAS-stadion. 

    Thoelen: "Blij met mijn wedstrijd en clean sheet"

    • Tobe Leysen (OHL): "In de tweede helft hebben we te veel weggegeven. Maar in de eerste helft stonden we organisatorisch heel sterk. Daarna stonden we niet scherp genoeg te verdedigen om de 0 te houden. Daar staan we man op man en dan sluipt er al eens een foutje in."
     
    • Manel Exposito (assistent-trainer OHL): "De eerste helft was goed, maar de wedstrijd kantelde na een schitterend doelpunt na de rust en een individuele fout erna. Dat was het einde van de wedstrijd en vanaf dan konden we er niets meer tegenin brengen."

     

    • Yannick Thoelen (KV Mechelen): "Ik heb lang moeten wachten op mijn wedstrijd, maar dit is wel heel tof. Het is dan ook des te mooier dat ik de nul kan houden. Ons baltempo lag in de eerste helft te laag, maar bij de rust hebben we dat bijgestuurd en dan beginnen we te voetballen. Schoofs neemt ons mee op sleeptouw en het niveauverschil werd duidelijk. Als wij ons niveau halen, moeten we van niemand bang zijn. Daarna was het zake om scherp te blijven om de nul te houden en iedereen wilde die ook houden. Het publiek wilde wel dat ik de strafschop ging trappen, maar dat is iets voor een laatste wedstrijd of zo..."
     
    • Besnik Hasi (KVM-trainer): "In de eerste helft hadden we het moeilijk. We waren slordig en te traag. De tweede helft brachten we meer intensiteit en beweging en dan komen de kwaliteiten boven. We konden de score meer uitdiepen, maar na de 2-0 was de wedstrijd gespeeld. Vanaf dan konden we vrijer voetbalen."

    Fase per fase

    17:55

    EINDE: KV Mechelen 3-0 OHL

    Eén dominante helft was genoeg voor KV Mechelen om meer dan voldoende afstand te nemen van OHL. Al twee minuten na de rust schoot Schoofs de thuisploeg met een schicht op voorsprong. En wanneer Russo dan voor een tweede keer in de wedstrijd de mist in ging, strafte Bassette dat genadeloos af. Oud-Heverlee Leuven kwam niet meer onder de druk van KV Mechelen door. In het slot tekende Mrabti na een hernomen strafschop voor de 3-0-eindstand. De paal en Thoelen ontzegden OHL een aansluitingstreffer. KV Mechelen zet druk op Gent door tot op 3 punten te komen, maar de Buffalo's spelen zo meteen nog tegen Westerlo. 

    90+7' tweede helft
    90+5'

    Paal en Leysen voor de 0

    Neen, er komt geen doelpunt in bij KV Mechelen. Eerst houdt de paal Misao van een doelpunt. In de rebound wordt het hard schot van Banzuzi geblokt. De aanval gaat door, Brunes kan koppen op doel en nu houdt Thoelen de nul op het bord. Drie kansen in enkele seconden, maar geen doelpunt voor Leuven.

    90+5'
    90+4'
    90+4'
    90+2'

    Nu wel: 3-0!

    Mrabti pakt zijn herkansing in dank aan en trapt nu wel overtuigend de strafschop binnen! En zo staat KV Mechelen dan toch 3-0 voor. Game over voor OHL.

    90+2'
    90+1'

    5 - extra time

    Er komen 5 minuten extra tijd bij.
    90'

    Strafschop wordt hernomen

    De VAR gooit roet in het eten van OHL. De spelers van Leuven kwamen blijkbaar te gretig de zestien ingelopen. En dus komt er nieuwe hoekschop voor KV Mechelen. 

    89'

    Mrabti mist!

    Geen 3-0! Kerim Mrabti trapt niet voluit naar een hoek, Leysen kiest er wel de goeie uit en heeft niet eens een goede save nodig om de bal uit zijn doel te houden. 

    86'

    Strafschop!

    Banzuzi slaat kwaad in het luchtledige. Van Driessche zag een overtreding van hem op Bassette in de rechthoek! Zijn armen gingen te wijd en in de draai raakte hij Bassette. En zo krijgt KV Mechelen een strafschop! 


    Het publiek roept om Thoelen om die te nemen. Maar het is Mrabti die zich achter de bal zet.

    85'
    81'
    81'
    76'

    Het gaat pijlsnel van het ene doel naar het andere.


    Eerst kan Foulon een afvallende bal uit een vrije trap niet laag houden. Daarna zoekt Thorsteinsson met een lage poging de korte hoek. De bal hobbelt in hoekschop.