Tissoudali en Depoitre gunnen Eupen de leidersplaats niet

  1. 43' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (1 - 0)
  2. 42' - Gemiste strafschop - Julien De Sart
  3. 41' - Geel - Stef Peeters
  4. 30' - Geel - Bruno Godeau
  5. 23' - Geel - Isaac Nuhu
  1. 90+3' - Geel - Leonardo Rocha
  2. 90+2' - Verv. Laurent Depoitre door Ilombe Mboyo
  3. 90+2' - Verv. Roman Bezoes door Younes Melda
  4. 81' - Verv. Andreas Beck door Leonardo Rocha
  5. 79' - Verv. Bruno Godeau door Andreas Hanche-Olsen
  6. 76' - Verv. Elisha Owusu door Sven Kums
  7. 76' - Verv. Tarik Tissoudali door Vadis Odjidja Ofoe
  8. 75' - Geel - Robin Himmelmann
  9. 73' - Verv. Konan N'Dri door Sibiry Keita
  10. 71' - Doelpunt - Laurent Depoitre (2 - 0)

  AA Gent heeft een beetje terreinwinst geboekt in onze competitie. Het hield de punten verdiend thuis tegen Eupen dankzij goals van Tissoudali en Depoitre. De Panda's moeten door de nederlaag een kruis maken over de leidersplaats.

  KAA Gent - KAS Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net als Eupen wat meer komt aandringen, maakt Gent het beslissende tweede doelpunt. Het is uitgerekend Depoitre, goed voor enkele enorme missers in de eerste helft, die scoort.

  • Man van de match: De onvermoeibare Roman Bezoes was de kwelduivel van Eupen. Hij had een voet in zowat elke Gentse aanval en lokte kort voor de rust een goedkope penalty uit.

  • Opvallend: Met 13 op 18 doet AA Gent het bijlange niet slecht in eigen huis. Het is door het dramatische uitrapport (1 op 15) dat Gent op de 12e plek geparkeerd staat.

  Bekijk de goals uit Gent - Eupen (2-0)

  Depoitre mist de kansen, Tissoudali scoort wel

  Eupen speelde met de leidersplaats als inzet, maar dat was er hoegenaamd niet aan te zien. De hele eerste helft was het eenrichtingsverkeer naar het Eupense doel, maar bij Gent liep er een spits zonder vertrouwen rond: Laurent Depoitre.

   

  In het eerste halfuur voetbalde de thuisploeg vier uitstekende kansen bij elkaar, maar Depoitre wrong ze allemaal de nek om, tot groeiend ongeloof van het publiek en de Gentse bank.

   

  Tussendoor kwam Eupen welgeteld één keer piepen. Prevljak zette Bolat even aan het werk met een schot van buiten de zestien meter.

   

  Vijf minuten voor affluiten kreeg Gent toch wat het verdiende, al was het dan op discutabele wijze. Bezoes voelde de hand van Peeters en ging gretig liggen in de zestien meter. Laforge wees naar de stip, de VAR greep niet in: penalty. Himmelmann stopte de elfmeter van De Sart, maar Tissoudali scoorde in de rebound.

  Depoitre stapelt de missers op tegen Eupen

  Na de pauze lukt het dan toch voor Depoitre

  Na de pauze ging AA Gent gewoon door op zijn elan. Tissoudali en Ngadeu lieten na om Gent snel een veilige marge te bezorgen.

   

  Gaandeweg de tweede helft kwam Eupen toch wat beter in de partij. Agbadou kopte de eerste Eupense kans over. Ook aanvaller Nuhu, in de eerste helft amper aan de bal geweest, liet zich nu wat meer in het spel betrekken. Hij trapte op aangeven van Peeters hoog over.

   

  Twintig minuten voor tijd nam uitgerekend Depoitre de twijfels weg bij AA Gent. Eupen liet zich verrassen door een snel genomen vrije trap van De Sart, waarna Tissoudali breed legde tot bij Depoitre. Die bleef deze keer wel kalm voor doel en legde de 2-0 keurig in het hoekje.

   

  Wedstrijd gespeeld, al viel er in het slot aan beide kanten nog een kans te noteren. Invaller Rocha dwong Bolat tot een zeldzame redding, aan de overzijde voegde Depoitre nog een misser toe aan zijn lijstje. Het bleef 2-0, AA Gent maakt wat plaatsjes goed in de stand, Eupen laat de leidersplaats schieten.

  Agbadou worstelt met Depoitre en gooit hem dan maar tegen de grond

  Jens Cools: "Die penalty was om te lachen"

  • Jens Cools (Eupen): "Ik wil absoluut geen excuses zoeken voor onze prestatie. Die was gewoon te slap. Gent heeft zeker verdiend gewonnen. Maar ik heb net die penaltyfase eens bekeken, dat is toch een beetje om te lachen, vind ik."

   "Voor onze eigen prestatie heb ik geen verklaring. We hebben deze week heel goed getraind. Iedereen was scherp en de koppositie stond op het spel. Alles was aanwezig om er een goede wedstrijd van te maken, maar we starten gewoon veel te slap. Gent creëerde kans na kans, door hun eigen spel, maar ook dankzij onze fouten. Als we Robin (Himmelmann, red.) niet hadden, stond het aan de rust misschien 4-0."

   "Maar ze moeten dan met die strafschop op voorsprong komen. Voor hetzelfde geld is het 0-0 aan de rust en dan is het een heel andere wedstrijd. Na de rust hebben we geprobeerd om hoger te pressen, maar ik denk dat we vandaag nooit echt een vuist hebben kunnen maken."

  • Matisse Samoise (AA Gent): "Dit doet zeer veel deugd, omdat we de drie punten ook nodig hadden. Als je dan toch overtuigend kunt winnen van Eupen, doet dat natuurlijk veel deugd. Als Gent zijnde, in een thuismatch, zit er sowieso druk op. Eupen doet het momenteel wel zeer goed, maar men verwacht toch dat wij winnen. En dat hebben we ook gedaan."

   "Laurent Depoitre weet natuurlijk ook dat hij er wat meer had kunnen maken vandaag. Als ploeg moet je hem daar ook bovenop helpen. Uiteindelijk heeft hij toch nog gescoord en hebben we de drie punten gepakt. Dat is het belangrijkste."

   "Het is plezant voetballen als het goed gaat. Het is dan wel vervelend als het aan de rust maar 1-0 staat, maar als het zo goed gaat, is het leuk spelen. Nu komen er belangrijke matchen aan. Ik denk dat we met deze match genoeg vertrouwen hebben getankt."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. AA Gent ontzegt een teleurstellend Eupen de leidersplaats. Tissoudali en Depoitre maakten de goals voor Gent: 2-0. .
  3. Gele kaart voor Leonardo Rocha van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KAA Gent, Ilombe Mboyo erin, Laurent Depoitre eruit
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KAA Gent, Younes Melda erin, Roman Bezoes eruit
  6. 3 minuten extra. Er worden nog 3 minuten bijgeteld, maar de wedstrijd is gespeeld. Eupen geeft een geslagen indruk. . tweede helft, minuut 90.
  7. tweede helft, minuut 84. Geen tweede voor Depoitre. Depoitre voegt nog een gemiste kans toe aan het rijtje. De voorzet van Odjidja is precies op maat, de controle van Depoitre is ook prima, maar bij de afwerking loopt het mis. .
  8. tweede helft, minuut 83. Bolat met de redding! Eupen geeft zich niet gewonnen. De pas ingevallen Rocha krijgt meteen een aardige kopkans voorgeschoteld, Bolat laat zich niet verrassen in de korte hoek. .
  9. tweede helft, minuut 82. De Sart, een van de uitblinkers bij de thuisploeg, is het begin- en eindpunt van een nieuwe Gentse aanval, maar hij jast de bal hoog over. .
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAS Eupen, Leonardo Rocha erin, Andreas Beck eruit
  11. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KAA Gent, Andreas Hanche-Olsen erin, Bruno Godeau eruit
  12. tweede helft, minuut 78. Bezoes draait een vrije trap over het muurtje, via de vingertoppen van Himmelsmann verdwijnt de bal in hoekschop. .
  13. tweede helft, minuut 78.
  14. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KAA Gent, Sven Kums erin, Elisha Owusu eruit
  15. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KAA Gent, Vadis Odjidja Ofoe erin, Tarik Tissoudali eruit
  16. Gele kaart voor Robin Himmelmann van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 75
  17. tweede helft, minuut 74. Is de veer gebroken bij Eupen? AA Gent stoomt door en gaat meteen op zoek naar de 3-0, Nurio trapt vanuit een scherpe hoek op Himmelmann. .
  18. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KAS Eupen, Sibiry Keita erin, Konan N'Dri eruit