Referee Department oordeelt: Kortrijk verdiende penalty, Anderlecht en Gent niet

  KVK verdiende een penalty in de partij tegen Club Brugge.

  Op speeldag 11 in de Jupiler Pro League maakte de VAR niet de beste indruk. In verschillende wedstrijden liet de video-assistent zich betrappen op een fout, zo oordeelt nu ook het Referee Department.

  KV Kortrijk verdiende strafschop tegen Club

  Tijdens het West-Vlaamse duel tussen Kortrijk en Club Brugge loopt Nsoki Badamosi van zijn sokken in de zestien. Scheidsrechter Bert Put ziet er geen graten in en ook de VAR verroert geen vin.

   

  Een verkeerde beslissing. "Het Professional Refereeing Department gaat niet akkoord met deze beslissing en is van oordeel dat Club Brugge-speler Stanley Nsoki de Kortrijk-aanvaller achteraan op de voet raakt."

   

  "Daarom wordt een strafschop en een VAR interventie verwacht."

  Anderlecht kreeg een penalty cadeau

  Christian Kouamé ging gretig neer oog in oog met STVV-doelman Daniel Schmidt. Scheidsrechter Alexandre Boucaut beloonde Anderlecht met een strafschop, de VAR kwam niet tussen.

   

  Boucaut gaf een te lichte penalty: "Bij deze actie hoort geen strafschop, omdat het lichte contact met de doelman niet voldoende is voor een elfmeter."

   

  Maar de VAR moest niet ingrijpen volgens het Referee Department. "Voor dit contact wordt er geen VAR-interventie verwacht omdat de scheidsrechter technisch geen "clear and obvious error" maakt."

  Bij Gent moest de VAR wel ingrijpen

  Roman Bezoes bezorgde Gent een penalty door zijn betere duikkunsten uit de kast te halen. Scheidsrechter Nicolas Laforge zag wel een overtreding, de VAR liet ook hier begaan.

   

  "Het Professional Refereeing Department verwacht geen strafschop en dus wel een VAR-interventie omdat het lichte contact aan de arm, wat we zien als een normaal contact, niet de oorzaak is van het vallen van de Gent-aanvaller."

  De drie wedstrijden in kwestie: