Anderlecht laat zich in extra tijd nog de kaas van het brood eten

  1. 90+4' - Doelpunt - Toni Leistner (2 - 2)
  2. 90+3' - Verv. Sergio Gómez door Michael Murillo
  3. 89' - Verv. Liberato Cacace door Nelson Balongo
  4. 84' - Verv. Robert Bauer door Daiki Hashioka
  5. 83' - Verv. Chris Durkin door Tatsuya Ito
  6. 78' - Doelpunt strafschop - Sergio Gómez (1 - 2)
  7. 77' - Verv. Daichi Hayashi door Aboubakary Koita
  8. 74' - Verv. Kristoffer Olsson door Majeed Ashimeru
  9. 74' - Verv. Francis Amuzu door Anouar Ait El Hadj
  10. 64' - Verv. Joshua Zirkzee door Yari Verschaeren
  11. 64' - Verv. Lior Refaelov door Benito Raman
  12. 56' - Doelpunt - Mory Konaté (1 - 1)
  13. 55' - Geel - Jorge Teixeira
  14. 48' - Doelpunt strafschop - Lior Refaelov (0 - 1)
  15. 47' - Geel - Daniel Schmidt
  56'Mory Konaté1 - 1
  90+4'Toni Leistner2 - 2

  Anderlecht heeft in Sint-Truiden vrede moeten nemen met een punt. Paars-wit leek dankzij penalty's van Refaelov en Gomez af te stevenen op de overwinning, maar slikte diep in de extra tijd nog de 2-2.

  STVV - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: De 2e helft is nog maar net op gang getrapt als Kouamé alleen op doelman Schmidt afstormt. Hij gaat ook gretig neer waarop Anderlecht een strafschop krijgt. Boucaut wordt door de VAR niet naar het scherm geroepen.
   
  • Man van de match: Christian Brüls dartelde op zijn 33e als vanouds op het veld. Hij zorgde met enkele schoten en fraaie passes voor veel gevaar.
   
  • Opvallend: Anderlecht is nu 6 wedstrijden ongeslagen in de Jupiler Pro League, al zal de late tegengoal zuur smaken. In 11 wedstrijden speelde paars-wit al 5 keer gelijk. 

  Bekijk de goals uit STVV - Anderlecht (2-2)

  Kansen bij de vleet in aangename 1e helft

  STVV liet er geen gras over groeien. Ze grepen met hun hoge pressing Anderlecht in de beginfase bij de keel onder impuls van een sterke Brüls.

  Hij zorgde voor het 1e gevaar met een schot en het zou niet het laatste zijn. De kansen vielen in een aantrekkelijke 1e helft als rijpe appelen uit de lucht.

  Cacace testte Van Crombrugge een keer en ook aan de overzijde kreeg de doelman flink wat werk. Refaelov probeerde het eens waarna Zirkzee zijn schot op de kruising uit elkaar zag spatten.


  Toch was het STVV dat voor het meeste gevaar zorgde. Hayashi kreeg  nog een grote kans en Bauer liet de 1-0 liggen door het leer in het zijnet te trappen.

  Hara kopte dan weer naast. Het was een klein wonder dat er voor de rust nog geen doelpunt viel.

  Eerbetoon voor Raymond Goethals in de vorm van een reus

  Discutabele strafschop voor Anderlecht

  Wat voor de pauze niet lukte, daar slaagde Anderlecht al snel in de 2e helft wel in. Kouamé stormde alleen op Schmidt af en ging dan neer. Strafschop volgens Boucaut, maar was er wel contact? De VAR riep Boucaut vreemd genoeg niet naar het scherm. 

  Bij STVV lieten de ze kopjes niet hangen en daar werden ze voor beloond. Konaté schoot met een vluchtschot raak, maar aan de overzijde ging de bal wederom op de stip. Na een ingreep van Durkin op Raman ging de spits neer. Nu riep de VAR Boucaut wel naar het scherm.

  De thuisploeg zette dan nog alles op alles. In de extra tijd trof Leistner nog via een interventie van Harwood Bellis raak. Zo moeten beide teams tevreden zijn met een punt na een aangename pot voetbal.

  STVV-mascotte toont dat kanaries kunnen voetballen

  Kompany: "Niet te spreken over laatste doelpunt"

  Vincent Kompany (coach Anderlecht): "Ik ben eerlijk gezegd niet te spreken over de fase van dat laatste doelpunt. Er wordt ons lectuur gegeven over blocks en wat wel en niet mag in het voetbal. Dan gaan ze met 2 man hangen aan de 2e paal aan onze speler. Er wordt duidelijk gezegd in alle meetings die wij hebben met de scheidsrechters dat dit niet wordt toegelaten. Wij worden er ook voor bestraft als wij het zouden doen. Dan loopt die fase door en valt er een doelpunt in de laatste minuut."

   

  Dennis Schmitt (T2 van STVV): "Wat kan ik zeggen? Ik begrijp niet waarom we een VAR hebben, want dat is nooit een strafschop. Hij (doelman Schmidt red.) heeft de aanvaller niet geraakt. Ik zeg hier niets tegen de ref, maar ik snap niet waarom de VAR niets zegt. Dat is niet oké. Want we spelen tegen een fantastisch team en een fantastische trainer. We vechten, maar aan het eind zijn het altijd de grote ploegen waar we problemen mee hebben. Het is niet fair."

  Fase per fase

  1. einde, 15 uur 22. Einde. Zo zit de aangename wedstrijd erop. Anderlecht kreeg in de 2e helft nog 2 strafschoppen, maar STVV knokte zich telkens weer terug in de wedstrijd.  .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. GOAL! 2-2 owngoal Harwood Bellis. Daar is dan toch de gelijkmaker! Brüls dropt het leer bij Leistner die veel tijd krijgt en via Harwood Bellis binnen trapt. Zuur voor Anderlecht.  .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Toni Leistner van STVV. 2, 2.
  5. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Anderlecht, Michael Murillo erin, Sergio Gómez eruit
  6. tweede helft, minuut 92. Hara kan koppen op een prima voorzet, maar het leer vliegt in de handen van Van Crombrugge. Hara stond ook buitenspel.  .
  7. tweede helft, minuut 89. 5 minuten extra. STVV krijgt nog 5 minuten om een punt uit de brand te slepen.  .
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij STVV, Nelson Balongo erin, Liberato Cacace eruit
  9. tweede helft, minuut 88. STVV jaagt op de gelijkmaker en zo ligt er ook ruimte voor Benito Raman. De invaller schiet het leer een beetje onbesuisd naast.  .
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij STVV, Daiki Hashioka erin, Robert Bauer eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij STVV, Tatsuya Ito erin, Chris Durkin eruit
  12. tweede helft, minuut 80. Het is verbijsterend dat de VAR nu wel tussenkomt en daarnet niet. . Peter Vandenbempt op Radio 1.
  13. tweede helft, minuut 79.
  14. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 78 door Sergio Gómez van Anderlecht. 1, 2.
  15. tweede helft, minuut 78.
  16. tweede helft, minuut 78. GOAL! 1-2 Sergio Gomez. Refaelov staat niet meer op het veld en dus neemt Sergio Gomez zijn verantwoordelijkheid. De Spanjaard jaagt het leer hoog in doel. Geweldig afgewerkt.  .
  17. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij STVV, Aboubakary Koita erin, Daichi Hayashi eruit
  18. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Anderlecht, Majeed Ashimeru erin, Kristoffer Olsson eruit
  19. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Anderlecht, Anouar Ait El Hadj erin, Francis Amuzu eruit
  20. Strafschop Anderlecht! Benito Raman gaat na een ingreep van Durkin plots tegen de grond in de 16 van STVV. Boucaut gaat een kijkje nemen na een ingreep van de VAR.  . tweede helft, minuut 72.