Terugkerende Ruud Vormer loodst Club met twee goals voorbij Kortrijk

  1. 45+1' - Doelpunt - Ruud Vormer (2 - 0)
  2. 43' - Geel - Charles De Ketelaere
  3. 41' - Geel - Gilles Dewaele
  4. 32' - Doelpunt vrije trap - Ruud Vormer (1 - 0)
  5. 31' - Geel - Trent Sainsbury
  6. 28' - Geel - Aleksandar Radovanovic
  1. 86' - Verv. Kamal Sowah door Ignace Van der Brempt
  2. 85' - Verv. Marlos Moreno door Dylan Mbayo
  3. 83' - Geel - Bas Dost
  4. 80' - Geel - Eduard Sobol
  5. 79' - Verv. Noa Lang door José Izquierdo
  6. 71' - Geel - Faïz Selemani
  7. 70' - Verv. Hans Vanaken door Bas Dost
  8. 69' - Verv. Charles De Ketelaere door Noah Mbamba
  9. 69' - Verv. Faitout Maouassa door Eduard Sobol
  10. 58' - Verv. Mathias Fixelles door Victor Torp
  11. 58' - Verv. Habib Guèye door Mohamed Badamosi
  12. 58' - Geel - Marlos Moreno
  32'Ruud Vormer1 - 0
  45+1'Ruud Vormer2 - 0

  Club Brugge heeft zonder al te veel problemen KV Kortrijk opzij gezet. Bij de landskampioen begon Ruud Vormer nog eens in de basis en hij bedankte coach Clement met twee goals voor de rust. Ook José Izquierdo mocht zijn comeback in blauw-zwarte kleuren vieren.

  Club Brugge - Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net na het halfuur krijgt Club Brugge een vrije trap op een meer dan interessante positie. Het werd een kolfje naar de hand van Ruud Vormer die blauw-zwart naar de zege kon begeleiden.
   
  • Man van de match: Na zijn bankzitterstatuut en problemen met de achillespees mocht Ruud Vormer vanavond nog eens starten van Clement. De Nederlander bedankte zijn coach met een heerlijke vrije trap en een 2e doelpunt net voor de rust.
   
  • Opvallend: KV Kortrijk speelde nu al 38 keer op het veld van Club Brugge. Ondanks een degelijke prestatie vanavond kon het nog geen enkele keer winnen op Jan Breydel.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Kortrijk (2-0)

  Vormer de grote man voor rust

  Met Karim Belhocine als nieuwe trainer wilden de spelers van KV Kortrijk zich wel eens tonen en dat deden ze ook in de beginfase van de wedstrijd. Club Brugge had het aanvankelijk knap lastig met de buren uit Kortrijk. Mignolet moest al snel een gevaarlijke voorzet onschadelijk maken. Het duurde dan even, maar Club kwam langzaam maar zeker wel in de wedstrijd. 


  Een bedrijvige Vormer kreeg enkele kansen, maar net als De Ketelaere, kende hij nog geen succes. Doelman Ilic stond dan ook uitstekend te keepen en gooide dan ook met gevaar voor eigen lijf en leden alles in de strijd. Dat moest ook Sowah ondervinden.


  Net na het halfuur moest Ilic zich dan toch gewonnen geven. Ruud Vormer bedankte Clement voor zijn basisplaats met een heerlijke vrije trap. De kapitein etaleerde zijn puntgave traptechniek. Club Brugge kwam stilaan onder stoom en ging nadrukkelijk op zoek naar dat 2e doelpunt. Dat kwam er ook nadat Lang Vormer diep stuurde: 2-0.

  Izquierdo krijgt warm welkom in zijn Jan Breydelstadion

  Kortrijk krijgt geen strafschop en mist kansen

  Kortrijk stond met de rug tegen de muur, maar liet geen geslagen indruk. Vrijwel meteen in de 2e helft kreeg Gueye een huizenhoge kans, maar de spits liet de aansluitingstreffer liggen.

  Brandon Mechele hielp de bezoekers dan ongewild een handje. Tot 2 keer toe speelde de verdediger te kort terug op Mignolet, maar hij kwam telkens met de schrik vrij.

  Niet dat Club geen kansen meer bij elkaar voetbalde, maar Sowah was te onstuimig in de zone van de waarheid. Aan de overzijde ontsnapte blauw-zwart nog aan een strafschop na een fout van Nsoki op Badamosi. Vreemd genoeg greep ook de VAR niet in. 


  In het slot mocht, tot groot jolijt van Jan Breydel, verloren zoon José Izquierdo nog invallen. De guitige Colombiaan zag nog hoe Mbayo oog in oog met Mignolet een prima kans niet afwerkte.

  Vormer: "Mentaal was het moeilijk"

  "Hier heb ik lang op gewacht", vertelde een tevreden Ruud Vormer. "Die vrije trap, dat is trainen. Sinds Parijs is het een beetje lastig geweest. Mentaal was het heel moeilijk, maar ik heb me er overgezet."

  "Ik ben positief teruggekomen en ga weer knallen voor de club. Dost zei voor de wedstrijd: "Als je een vrije trap binnen schiet, dan kom je maar bij me". We hebben zeker steun gevonden bij elkaar. We praten er elke dag over."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 37. Einde. De wedstrijd zit erop en de 3 punten blijven in Brugge. In de 2e helft voetbalde Kortrijk wel nog enkele grote kansen bij elkaar, maar doelpunten vielen er niet meer. Vormer is de matchwinnaar met 2 treffers.  .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 90. Mbayo laat de 2-1 liggen! Kortrijk komt opnieuw dicht bij een doelpunt. Mbayo komt oog in oog met Mignolet te staan. De spits van Kortrijk mist de huizenhoge kans.  .
  4. tweede helft, minuut 90. Telkens Izquierdo de bal beroert, ontstaat er een vibratie op Jan Breydel. Johan De Caluwé op Radio 1. .
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Club Brugge, Ignace Van der Brempt erin, Kamal Sowah eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Mechele speelt te kort terug. Brandon Mechele laat zich weer op een foutje betrappen. Hij speelt te kort in op Mignolet die het dit keer niet kan recht zetten. Gelukkig voor Mechele schiet Mbayo voor een leeg doel naast. .
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Kortrijk, Dylan Mbayo erin, Marlos Moreno eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Nsoki raakt de bal als laatste, maar Kortrijk krijgt de hoekschop toch niet mee. Hier vergist scheidsrechter Bert Put zich. .
  9. Gele kaart voor Bas Dost van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 83
  10. tweede helft, minuut 81. Kortrijk geeft zich nog niet helemaal gewonnen. D'Haene wil zijn linkervoet nog eens laten spreken. Zijn schot vliegt echter hoog over en naast.  .
  11. Gele kaart voor Eduard Sobol van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 80
  12. tweede helft, minuut 79. Izquierdo is helemaal terug. Hij komt Lang aflossen en mag zich nog opmaken voor iets meer dan 10 minuten voetballen op de flank.  .
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Club Brugge, José Izquierdo erin, Noa Lang eruit
  14. tweede helft, minuut 77. Izquierdo komt eraan. Op de banken van Jan Breydel verkneukelen ze zich. José Izquierdo maakt zich namelijk klaar om in te vallen. Het zouden zijn 1e minuten zijn sinds zijn terugkeer naar Brugge. .
  15. tweede helft, minuut 75. Daar is Dost een 1e keer. Noa Lang verstuurt een diepe bal naar de spits. Hij kan er zijn voet ook tegen zetten zodat de bal in de handen van Ilic vliegt.  .
  16. Gele kaart voor Faïz Selemani van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 71
  17. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Club Brugge, Bas Dost erin, Hans Vanaken eruit
  18. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Club Brugge, Noah Mbamba erin, Charles De Ketelaere eruit
  19. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Club Brugge, Eduard Sobol erin, Faitout Maouassa eruit
  20. tweede helft, minuut 69. Clement wisselt. De buit lijkt bijna binnen voor Club Brugge en dus gaat Clement aan het wisselen. Sobol, Dost en Mbamba krijgen nog wat speelminuten.  .