Vincent Kompany: "Ik kan nu 10 minuten vertellen, maar dat heeft 0 waarde"

  Anderlecht leed zijn 1e thuisnederlaag tegen Kortrijk.

  Anderlecht leed gisteren tegen Kortrijk zijn 1e thuisnederlaag van het seizoen en liet zo een zoveelste kans liggen in de strijd om Play-off I. Coach Vincent Kompany was not amused over de aanpak en inzet van zijn manschappen: "Spelers moeten tonen wat voor goeie voetballers ze zijn."

  Kompany baalde over de manier waarop werd verloren. Dat maakte hij ook zijn spelers duidelijk. "Na zo'n prestatie kan ik weinig woorden brengen die zalvend zijn."

   

  "Ik zal jullie journalisten min of meer hetzelfde vertellen als ik mijn spelers vertelde. Dit verlies komt hard aan, niet door de tegenstander, die verdiend won, maar door onze eigen prestatie. We slaagden er vandaag niet om onze identiteit te tonen."

   

  "Deze wedstrijd zal de wereld niet veranderen, dus kan je de wedstrijd aanpakken met alle inzet en op een manier waar je jezelf in herkent."

   

  "Als je een risico neemt en dat loopt fout af, maakt dat niet het verschil tussen leven of dood. Dan kunnen de spelers beter die risico’s nemen en tonen wat voor goeie voetballers ze zijn."

   

  "Uiteindelijk vertrek je hier met een gevoel dat 10 keer slechter is dan wanneer je verliest, maar er alles aan gedaan hebt."

   

  "Vandaag is het echt een rotgevoel. Ik kan hier nu een verhaal van maken van 10 minuten, maar dat heeft nul waarde. Het enige wat nu telt, is een reactie van iedereen: spelers en coaches. Veel gaan woorden niet veranderen, het was duidelijk."

  Uit Sportweekend: "Het is mijn moment om rustig te blijven"

  Zowel tegen Cercle als tegen Kortrijk kreeg Anderlecht geen enkele bal tussen de palen: "Je kan die statistieken blijven opsommen, maar dat kan ik vandaag niet winnen."

   

  "Ik kan zeggen dat de matchen daarvoor we er 5 binnentrapten en 20 kansen hadden op Genk. Maar nu heb ik geen verhaal. Die statistieken van de voorbije 2 matchen moet ik accepteren."

   

  Over een seizoen bekeken heeft RSCA de helft van de punten. Elke andere coach van Anderlecht zou moeten vrezen voor zijn job. "Ja natuurlijk, maar elk Anderlecht-team was ook anders dan dit Anderlecht-team. Vandaag kunnen we allemaal grote uitspraken doen en zeggen wat Anderlecht moet zijn..."

   

  Kompany zet nog 1 keer de puntjes op de i: "Ik begrijp heel goed hoe deze sport in elkaar zit. En vandaag is het mijn moment om rustig te blijven, te incasseren. Ik kan gaan huilen en zeggen wat er mis is met Anderlecht, maar dat is niet mijn manier van zijn. Nooit geweest, niet als speler en zeker niet als trainer."

   

  "Ik zal er volgende week weer staan met dezelfde motivatie en hopelijk met een ploeg die doorheeft dat het het niet waard is om met angst aan een match te beginnen." 

  Kompany op pc: "Ik kan weinig woorden brengen die zalvend zijn"

  Meer over Anderlecht-Kortrijk: