John van den Brom foetert op het sneeuwveld: "Kom op. We zijn geen amateurs"

  Racing Genk kreeg weer een koude douche vanavond.

  Racing Genk verloor voor het tweede weekend op een rij, maar coach John van den Brom zocht en vond een verklaring in het barslechte veld van Moeskroen. "We moeten niet luisteren naar mensen die beslissen dat we spelen omdat de bal rolt. Die rolt overal, hoor, want een bal is rond."

  Vorige week een uitschuiver tegen Kortrijk, vanavond een nederlaag bij Moeskroen. "Maar vooraf was het al een loterij", opende John van den Brom zijn aanklacht.

   

  "Je bereidt je als topclub voor op een lastige uitmatch en dan krijg je deze omstandigheden. Dan kun je dat in de prullenbak gooien. Vroeger zeiden we: gooi de bal in het midden en kijk maar wie er dan als beste uitkomt."

   

  "Het is vervelend dat we verloren hebben en dan ben je sneller geïrriteerd, maar ik had hetzelfde gezegd bij een overwinning. Je voert een strijd in de competitie en dan wil je goeie omstandigheden."

   

  "Hier was geen veldverwarming, er is niet alles aan gedaan om het veld schoon te krijgen. Kom op. We zijn geen amateurs, hé. Dat vind ik misschien nog veel erger dan de nederlaag. Dit kan toch niet."

  "Waarom geen uitstel naar zondag?"

  "We moeten meer naar de voetbalmensen luisteren", ging de Nederlandse coach van Racing Genk voort.

   

  "En dus niet naar mensen achter een bureau die nooit gevoetbald hebben en die beslissen dat we spelen omdat de bal rolt. Die rolt overal, hoor, want een bal is rond. Als dat het criterium is om te spelen..."

   

  "Ik had liever een hele week getraind in deze omstandigheden. Waarom werd deze match niet uitgesteld naar morgen? We hebben ruimte zat in de kalender."

   

  "Door corona worden matchen uitgesteld en dit is misschien nog wel erger dan corona, ook al kun je die twee zaken niet vergelijken. Het is zonde. Naar wat hebben de mensen thuis zitten te kijken?"

  John van den Brom op de persconferentie: