RC Genk verslikt zich nu ook in Moeskroen, dat de rode lantaarn afstaat

  1. 36' - Rood - Carlos Cuesta
  2. 28' - Doelpunt - Fabrice Olinga (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Serge Tabekou door Imad Faraj
  2. 87' - Verv. Fabrice Olinga door Harlem Gnohéré
  3. 87' - Verv. Nuno Da Costa door Beni Badibanga
  4. 80' - Verv. Xadas door Darly N'Landu
  5. 80' - Geel - Patrik Hrošovský
  6. 78' - Verv. Paul Onuachu door Cyriel Dessers
  7. 71' - Doelpunt - Serge Tabekou (2 - 0)
  8. 71' - Verv. Jere Uronen door Gerardo Arteaga
  9. 65' - Geel - Serge Tabekou
  10. 61' - Geel - Théo Bongonda
  11. 53' - Verv. Ángelo Preciado door Bastien Toma
  12. 48' - Geel - Fabrice Olinga
  28'goalFabrice Olinga1 - 0
  71'goalSerge Tabekou2 - 0

  De wittebroodsweken van John van den Brom bij Racing Genk lijken voorbij. Na de nederlaag bij KV Kortrijk afgelopen weekend verzoop Genk nu ook bij Moeskroen. De thuisploeg geeft dankzij de 2-0-zege de laatste plaats in het klassement door aan Waasland-Beveren. Genk-trainer John van den Brom was niet te spreken over het veld. "We zijn geen amateurs hé. Waarom werd de wedstrijd niet uitgesteld?"

  Moeskroen - Racing Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na 10 minuten in de tweede helft komt Genk plots dicht bij de gelijkmaker. Lucumi kan koppen op een hoekschop van Bongonda, maar de bal strandt op de lat. Dichter bij een doelpunt komt Genk nadien niet meer.
  • Man van de match: Serge Tabekou stelde 20 minuten voor het einde de overwinning veilig voor Moeskroen. Munoz hield hem eerst nog van de 2-0, maar de Kameroener gaf niet op en pikte uiteindelijk toch zijn goaltje mee.
  • Opvallend: Moeskroen moest tot vorige maand wachten op een eerste thuisoverwinning, maar heeft de smaak nu wel te pakken op eigen veld. 3 overwinningen en 2 gelijke spelen in de laatste 5 thuiswedstrijden, dat zijn best aardige cijfers voor de staartploeg.

  Bekijk de goal uit Moeskroen - Genk (2-0)

  Genk ziet af in Moeskroen: sneeuw, tegengoal én rood

   “Het is leuk voor kinderen om in de sneeuw te spelen, maar niet om profvoetbal op te spelen.” Het waren bijna profetische woorden van John van den Brom voor de wedstrijd, want voor zijn Genk werd het geen leuke eerste helft. 

   

  Genk slaagde er op het sneeuwtapijt niet in om zijn spel te ontwikkelen. Moeskroen had net iets minder moeite met het zware veld. Halfweg de eerste helft haalde Mohamed vanuit een scherpe hoek verrassend uit, maar Vukovic was bij de pinken en voorkwam de 1-0.

   

  De bezoekers schoten wakker. Koffi moest plat op een schuiver van Bongonda en iets voor het halfuur werd Onuachu eindelijk eens gelanceerd. Maar de topschutter kapte een paar keer te veel en verknoeide zo al glijdend de wenkende kans.

   

  Meteen daarna sloeg Moeskroen wél toe. Na mistasten van Lucumi kon Xadas de bal voor doel brengen en daar nam Olinga Vukovic te grazen: 1-0. Een domper voor Genk en het werd 10 minuten later nog wat erger. Cuesta haalde de doorgebroken Da Costa onderuit en kreeg meteen rood. Genk stond zo kort voor de rust plots met tien.

  Cuesta haalt de doorgebroken Da Costa onderuit en krijgt meteen rood

  Gelijkmaker strandt op de lat, Tabekou beslist de wedstrijd

  Voetballen op een sneeuwtapijt, de Genkse nieuwkomer Preciado had zich zijn debuut in de Belgische competitie wellicht anders voorgesteld. Kort na de rust werd het nog wat pijnlijker toen hij geblesseerd naar de kant moest.

   

  Het bleef tegenzitten voor Genk. Op een hoekschop van Bongonda kwam Lucumi plots dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal strandde op de lat. Twintig minuten voor het einde kreeg Genk een nieuwe klap. Munoz kon de doorgebroken Tabekou eerst nog van de 2-0 houden, maar na een afgeweerd schot van Da Costa kon de Kameroener de score toch opdrijven.

   

  De veer was gebroken bij Genk, terwijl Moeskroen op zoek ging naar een derde treffer. Vukovic voorkwam nog meer averij en hield zowel Xadas als N’Landu nog van de 3-0. Moeskroen kwam niet meer in de problemen en geeft dankzij de driepunter de rode lantaarn door aan Waasland-Beveren.

  Van den Brom uit ongenoegen na geel voor Bongonda: "Wat een stelletje verschrikkelijke mensen zijn jullie"

  Onorthodoxe actie van Hocko die al vallend en op handen en voeten de bal nog weg kopt

  Van den Brom: "Waarom werd de wedstrijd niet uitgesteld?"

  • John van den Brom (trainer Racing Genk): “Het was vooraf sowieso al een loterij. De vraag was wie er het meeste gebaat was bij dit veld en dat waren wij zeker niet. Wij hebben ons professioneel voorbereid op deze uitwedstrijd, maar als je dan op zo’n veld moet spelen kan je dat allemaal in de prullenbak gooien. Als je verliest, ben je natuurlijk sneller geïrriteerd door die zaken, maar ik had hetzelfde gezegd als we gewonnen hadden. Je wil in goede omstandigheden kunnen spelen en dat is hier niet het geval. Er is geen veldverwarming, er niet alles aan gedaan om het veld schoon te krijgen. We zijn geen amateurs hé. Ik vind dat nog erger dan de 2-0-nederlaag. Er moet wat meer naar de voetbalmensen geluisterd worden en niet naar mensen achter een bureau die dan beslissen dat er moet gespeeld worden. Waarom werd de wedstrijd niet uitgesteld naar morgen?"

  • Jorge Simão (trainer Moeskroen): “Dit zijn 3 belangrijke punten voor ons. Er was een enorme wil om te winnen vandaag en ook tactisch werd alles goed opgevolgd. We zetten vandaag weer een belangrijke stap op onze weg naar het behoud. Of het verantwoord was om hier te spelen? Als de wedstrijdleiding beslist dat er geen gevaar is voor de spelers, dan moet er gespeeld worden. Ik denk niet dat het veld de match moeilijker gemaakt heeft. Het waren niet de beste omstandigheden, maar er kon wel gewoon gespeeld worden.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Einde. Racing Genk rijdt zich vast in de Henegouwse sneeuw. Moeskroen houdt de punten thuis met een 2-0-overwinning en geeft de rode lantaarn door aan Waasland-Beveren.  .
  2. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. Moeskroen heeft alles onder controle. Genk sleept zich naar het einde van de wedstrijd. .
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Excel Moeskroen, Imad Faraj erin, Serge Tabekou eruit
  5. tweede helft, minuut 91. 7 minuten extra. Genk krijgt nog ruim 7 minuten extra om alsnog een punt te veroveren. De bezoekers hebben een klein mirakel nodig. .
  6. Er komen 7 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 90. Daar is Genk dan toch nog eens. Dessers wordt in stelling gebracht door Ito, maar mikt van dichtbij op Koffi. Bovendien liep de invaller buitenspel. .
  8. tweede helft, minuut 89. N'Landu botst op Vukovic. Moeskroen komt nog maar eens in de buurt van de 3-0. N'Landu loopt aan de tweede paal goed in op een prima voorzet, maar krijgt de bal niet voorbij Vukovic. .
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Excel Moeskroen, Harlem Gnohéré erin, Fabrice Olinga eruit
  10. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Excel Moeskroen, Beni Badibanga erin, Nuno Da Costa eruit
  11. tweede helft, minuut 86. Het geloof lijkt weg bij Genk, Moeskroen kruipt steeds dichter bij 3 belangrijke punten. Waasland-Beveren stevent op verlies af tegen Zulte Waregem en zo kan Moeskroen dus de rode lantaarn doorgeven. .
  12. tweede helft, minuut 81. Afgekeurde goal. Agouzoul steekt het mes nog wat dieper in de Genkse wonde en maakt er van dichtbij 3-0 van. Maar hij stond buitenspel, dat bevestigt ook de VAR. Genk mag dus nog een beetje hoop koesteren. .
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Excel Moeskroen, Darly N'Landu erin, Xadas eruit
  14. Gele kaart voor Patrik Hrošovský van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 80
  15. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KRC Genk, Cyriel Dessers erin, Paul Onuachu eruit
  16. tweede helft, minuut 75. De veer lijkt gebroken bij Genk. Xadas krijg aan de rand van de zestien de ruimte om te knallen, maar besluit pal op Vukovic. .
  17. tweede helft, minuut 72.
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 71 door Serge Tabekou van Excel Moeskroen. 2, 0.
  19. tweede helft, minuut 71. Tabekou doet het nu toch! Is het over & out voor Genk? De bezoekers kijken plots tegen een 2-0-achterstand aan. Vukovic kan een schot van Da Costa nog pareren, maar in de herneming treft Tabekou met een knap tikje wél raak. .
  20. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KRC Genk, Gerardo Arteaga erin, Jere Uronen eruit