Ga naar de inhoud

Antwerp-fan Tourist LeMC: "Met Refaelov hebben we er een profeet bij"

Tourist LeMC en Lior Refaelov delen een kwaliteit: trofeeën ontvangen.

De hele Antwerp-familie omarmt de Gouden Schoen voor Lior Refaelov met grote liefde. Niet het minst Tourist LeMC, de Antwerpse hiphop- en kleinkunstartiest met een sterk kloppend rood-wit hart. Ook ploegmaat Ritchie De Laet is trots op Refaelov.

"Ik ben heel content opgestaan", vertelde Tourist LeMC vanochtend toen StuBru hem vroeg naar zijn gevoel bij de uitverkiezing van Lior Refaelov. 

 

"De naam van Refaelov was de dagen voor de Gouden Schoen-ceremonie veel gevallen, maar ik dacht ergens: misschien zal het weer niks zijn. Maar het is dus toch gelukt! Het is een individuele trofee, maar dit is ook iets dat Antwerp als club op zijn palmares mag schrijven."

 

Tourist LeMC is niet alleen een grote fan van Antwerp, ook de figuur-Refaelov ligt hem na aan het hart.

 

"Refaelov is een heel constante speler, een tovenaar op het veld. Hij is in korte tijd een van de grote helden van de Bosuil geworden. Hopelijk kan hij nog een tijdje bij ons meedraaien."

 

"Of ik dit gevierd heb? Vieren is veel gezegd. We zullen dat virtueel doen in een zoom-meeting: elkaar gelukwensen en efkes genieten van het moment. Met een Antwerps Bolleke of Seef-biertje erbij (lacht)."

Refaelov is een heel constante speler, een tovenaar op het veld. Hij is in korte tijd een van de grote helden van de Bosuil geworden. 

"We hebben een nieuwe profeet"

KV Mechelen trakteerde Antwerp vorig weekend nog een oplawaai: 3-0. In het klassement vinden we de oudste club van het land terug op de 6e plaats met 31 punten, op 1 punt van OHL dat als nummer 4 het laatste POI-ticket in handen heeft.

 

Tourist LeMC maakt zich nog geen zorgen voor Antwerp. "Ach ja, die 3-0. Onze trainer (Ivan Leko, red) was net vertrokken, er beweegt het een ander op Antwerp. De helft van de spelers had in de aanloop naar de match dan ook nog eens vakantie genomen, dus die zaten nog met hun hoofd in de Bahama's."

 

"Trouwens, onze andere Antwerp-sterspeler, den Hairemans, scoorde voor KV Mechelen zondag 2 keer tegen ons. Dat slik ik dus met plezier. De 3-0 is al vergeven en vergeten, vanaf nu gaan we weer knallen."

 

Tourist LeMC telt de dagen af tot hij zelf weer matchen mag bijwonen op de Bosuil. Ook voor hem in deze coronatijden geen voetbal, en uiteraard ook geen optredens.

 

"Er zijn ergere dingen in het leven. Je begint snel te relativeren om er beter mee te kunnen omgaan. Naar het voetbal gaan en optreden zijn twee grote uitlaatkleppen voor mij, hopelijk komt alles snel op zijn pootjes terecht."


"Ik ben wel volop bezig. Heel inspirerend vind ik deze periode niet, want je kunt niet leven. Maar er komt wel iets aan, al kan ik er nog niks over verklappen. En nu we er met Refaelov weer een profeet bij hebben, zal die misschien ooit eens in een nummer belanden. Je weet nooit..."

Na het gesprek draaide StuBru dit plaatje van Tourist LeMC: "Wij zijn geen ratten"

Ploegmaat De Laet: "Dubbel en dik verdiend"

Op Radio 1 hadden ze vanochtend Antwerp-verdediger Ritchie De Laet aan de lijn. "We zijn allemaal heel blij. "Rafa" heeft de prijs dubbel en dik verdiend en ook voor de ploeg is dit een beloning", reageerde de rots in de branding.


"Met zijn goals en zijn assists is hij erg belangrijk voor Antwerp. Het lijkt allemaal zo simpel als je het hem ziet uitvoeren, maar dat is het niet", weet de verdediger.


Refaelov is geliefd in het Belgische voetbal. De Laet kan dat alleen maar beamen. "Rafa is een sympathieke jongen: op en naast het veld. Hij blijft ook met z'n voeten op de grond."


Voor Antwerp is het de laatste jaren snel gegaan. "4 à 5 jaar hadden ze ons gek verklaard, maar dit is weer een stapje dichter bij de top. Hopelijk volgen nu ook meer collectieve prijzen", besluit teamspeler De Laet.

"Rafa" blijft met z'n voeten op de grond.

Lior Refaelov

Lior Refaelov (l) en Ritchie De Laet (r).