Philippe Clement: "Door wijzigingen in januari plots geen vakantie meer"

  Philippe Clement

  In de aanloop naar de topper van zondag tegen Antwerp heeft Club Brugge-trainer Philippe Clement zijn bedenkingen geuit bij de kalenderwijzigingen in januari. "Een zeer vreemde beslissing", klinkt het.

  Op vraag van de amateurclubs werd deze week beslist om de volgende ronde in de Beker van België uit te stellen naar begin februari. In de plaats daarvan moeten de JPL-clubs in de competitie al aan de bak in het weekend van 9, 10 en 11 januari.

   

  "Dat is een vreemde beslissing die ik niet begrijp", zei Philippe Clement vrijdag op een persconferentie. "Ik heb er ook over gesproken met Hein Vanhaezebrouck. Die had er ook zijn vragen bij."

   

  "Alles is nu ineens geregeld voor de amateurploegen, maar clubs zoals wij die al veel gespeeld hebben, kunnen nu plots geen vakantie meer nemen. Vergeet niet dat we al bijna 6 maanden om de 2 à 3 dagen een wedstrijd gespeeld hebben. Dat is heel zwaar." 

   

  "Iedere trainer die ook Europees gespeeld heeft, heeft hier zijn vragen bij. Dit is echt bizar."

  "Leko en ik kunnen elkaar niet meer verrassen"

  Zondag neemt Club Brugge het op tegen Antwerp. "Een heel mooie match waar beide teams naar uitkijken", weet Clement. "Coach Ivan Leko en ik kennen elkaar heel goed. We hebben veel respect voor elkaar. Ik denk niet dat we elkaar nog kunnen verrassen met grote dingen, wel met details."

   

  "Dat Antwerp het zo goed doet in Europa verbaast me niet. En ik ben er ook blij om, want voor het Belgische voetbal is het belangrijk dat de Belgische clubs in Europa veel punten halen."

   

  Op wie hoopt Clement bij de loting voor de Europa League? "Dat zullen we maandag wel zien, daar verspil ik geen tijd aan. We zitten met een hels schema, dus ik heb genoeg te doen."

   

  "Of een Belgische club de Europa League kan winnen? In het leven is alles mogelijk, maar als je ziet welke clubs nog overblijven, zal dat heel moeilijk worden."