Ga naar de inhoud

Vormer: "Oranje-ambities heb ik opgeborgen, ik focus op Club Brugge"

Ruud Vormer in Extra Time

Een dag na de gewonnen topper tegen Anderlecht schoof Club Brugge-middenvelder Ruud Vormer gisteravond mee aan in Extra Time. Ontdek hier wat de Nederlander allemaal te vertellen had.

"Transfer? Wil weer kampioen worden met Club"

Naar goede gewoonte was het gisteren weer druk op de slotdag van de transfermarkt, maar niet voor Ruud Vormer. Die zit niet meer met een transfer naar het buitenland in zijn hoofd.

 

"In het begin was België wel het buitenland voor mij, maar nu niet meer", zegt de Nederlander. "Ik heb wel opties gehad, maar ik heb toen met mijn vrouw besproken om dat niet te doen, omdat zij ook haar werk heeft."

 

"Ik focus op Club Brugge, mijn tweede thuis. Ik wil gewoon weer kampioen worden."

"Ambities met Oranje heb ik beetje opgeborgen"

Nederland heeft sinds kort een nieuwe bondscoach. Zit Ruud Vormer nog met zijn hoofd bij het Nederlandse elftal? "Ik heb mijn ambities bij Oranje een beetje opgeborgen", klinkt het.

 

"Ik heb het mogen meemaken en heb een fantastische tijd gehad. Ik heb toch 4 interlands gespeeld. Ik heb het gezien nu. Het was heel mooi om mee te maken, maar nu focus ik op Club Brugge."

 

"Ik heb 3 kinderen en een vrouw. Dat moet thuis ook allemaal geregeld worden."

"Dennis wilde iets geks doen bij die vrije trap"

Voor zijn moment van de week koos Ruud Vormer voor zijn rake vrije trap tegen Anderlecht. "Het gaat me niet om de vrije trap, maar wel om het gejuich met het team", vertelt hij.

 

"We hebben er een week lang voor getraind met zijn allen en dan is het mooi als het eruit komt. Dat is een heel mooie afsluiter, hoe blij iedereen is. Het is mooi hoe we met zijn allen vieren."

 

Ploegmaat Emmanuel Dennis had aanvankelijk wel een ander plannetje bij de vrije trap. "Hij wilde iets geks doen, een één-tweetje", lacht Vormer. "Maar ik vond dat het de ideale afstand was voor mij, dus nam ik hem zelf. Maar Dennis is wel een topgozer, een heel goeie voetballer."

Masterclass Vormer: "Leuker dan in het begin van het seizoen"

Ruud Vormer speelde een uitstekende wedstrijd tegen Anderlecht. "Masterclass van Vormer", kopte Het Nieuwsblad. "Ja, dat is wel leuker dan in het begin van het seizoen, toen Ruud Vormer er niks van kon", lacht hij.

 

"Maar dat hoort erbij, dat is voetbal. Je kunt niet altijd goed spelen. Je wilt dat wel, maar soms lukt dat gewoon niet. Ik was wel gelukkig toen ik dat las."

 

Vormer is ook dolgelukkig dat er opnieuw publiek is in de stadions. "Dat is fantastisch. Na al die maanden zonder publiek, lijkt het wel alsof het gewoon helemaal vol zit. Dat is een bevrijding. Heerlijk om te voetballen. Voor mij voelde het aan als een oefenwedstrijd."

"Diatta wordt een hele grote"

Ook Krépin Diatta was op de afspraak tegen Anderlecht. "Hij was een van de uitblinkers", vond Peter Vandenbempt.

 

Ruud Vormer is ook vol lof over zijn ploegmakker. "Hij is heel goed. Hij heeft alles voor een topclub. Als hij zijn kopje erbij houdt, zal hij wel een mooie stap maken. Diatta wordt een hele grote", weet Vormer, die ook Mats Rits bewierookte.

 

"Mats is een topper voor ons, echt waar. Hij heeft goeie voeten en ziet ook precies waar hij moet staan op het veld. Hij leest alles heel goed."

"Ik vind de jeugd trainen heel leuk"

Bij Club Brugge heeft Ruud Vormer nog een contract voor 2 jaar, dan zal hij 34 zijn. Is hij al bezig met wat er daarna komt?

 

"Ik ben er nog niet uit of ik analist of trainer wil worden. Ik vond het leuk om over voetbal te babbelen, maar de jeugd trainen vind ik ook heel leuk."

 

"Jeugd trainen én analist? Misschien, maar ik moet ook wel eens thuis zijn. Ik weet het nog niet. Ik ga binnenkort wel eens meelopen bij de jeugd van Club Brugge, eens kijken of ik dat leuk vind. Een trainerscursus heb ik nog niet gevolgd, neen. Ik richt me eerst nog op het voetbal."