Antwerp en Gent krijgen "nodige rust" na Europa League-duels

  Kalendermanager Nils Van Brantegem van de Pro League heeft de speeldata bekendgemaakt waarop KVC Westerlo de drie wedstrijden moet inhalen die door coronabesmettingen binnen de Kempense club werden uitgesteld. De Pro League geeft AA Gent en Antwerp overigens extra rust na een Europese wedstrijd.

  "Nodige rust" voor Antwerp en Gent, Westerlo kent inhaaldata

  Door een besmettingshaard binnen de kern van Westerlo werden achtereenvolgens de competitiewedstrijden tegen KMSK Deinze (speeldag 4), Club NXT (speeldag 5) en RWDM (speeldag 6) afgelast. Die worden ingehaald op respectievelijk maandag 26 oktober, zaterdag 14 november (tijdens de interlandbreak) en maandag 9 november.     

   

  "Daardoor hebben de ploegen binnen de snelst mogelijke termijn weer een gelijk aantal gespeelde wedstrijden", aldus Van Brantegem, die ervoor zorgde dat Westerlo voor een inhaalmatch telkens twee dagen rust kreeg na een al eerder gepland duel. Op speeldagen 8 en 10 werd de Kemphanen de vrijdagavondmatch toebedeeld.     

   

  Om AA Gent "de nodige rust" te gunnen na de Europa League-wedstrijd tegen het Tsjechische Liberec (22 oktober), wordt hun wedstrijd van de tiende speeldag (tegen KRC Genk) naar maandag (26 oktober) verplaatst.

   

  Hetzelfde geldt voor de match Antwerp-OHL (maandag 30 november) op de veertiende speeldag, na de verplaatsing naar LASK (26 november) in de Europa League. De Pro League ging in op het verzoek van beide clubs.     

   

  Verder werd het aanvangsuur RSC Anderlecht-OHL (18 oktober) vervroegd met 15 minuten naar 20u30 uur om niet te interfereren met het vervroegde sluitingsuur van de horeca in het Brussels Gewest. In de hele regio moeten cafés dicht om 23 uur als coronamaatregel.