Simon Mignolet: "Ik ben de gelukkigste mens van heel België"

  Simon Mignolet in Extra Time, naast Gert Verheyen.

  Extra Time had gisteren hoog bezoek: Simon Mignolet schoof mee aan tafel. De doelman van Club Brugge en de Rode Duivels sprak er over zijn verleden bij Liverpool maar vooral over zijn wedervaren bij de Belgische competitieleider.

  Ja of neen voor Mignolet:

  • Had je verwacht dat je bij jouw terugkeer in de Belgische competitie zo op handen gedragen zou worden, ook door niet-Club-fans? Nee
  • Was je blij dat Jelle Vossen in de bekermatch niet mocht spelen tegen jullie? Ja
  • Verwacht je een sms van Jürgen Klopp als je met Club kampioen wordt? Neen
  • Heb je een penaltygeheim? Ja
  • Werk je in de tuin met keepershandschoenen? Neen

  "Gelukkigste mens van Europa"

  Simon Mignolet heeft zich zijn beslissing om naar België terug te keren nog geen seconde beklaagd.

   

  "We spelen met Club zeer veel wedstrijden, daar ben ik voor teruggekomen. Ik ben de gelukkigste mens van heel België. Nu kan ik na 1,5 jaar op de bank van Liverpool opnieuw tonen wat ik waard ben, op een moment dat ik top ben in mijn carrière."

   

  "Ik heb de Champions League gewonnen met Liverpool, dat is een mooie herinnering. Ik heb niet gespeeld in die campagne, maar ik voelde wel dat ik deel uitmaakte van de groep."

   

  "Maar het doet nu veel meer deugd om óp het veld belangrijk te zijn en te voelen dat je een aandeel hebt in een overwinning. Als we met Club een prijs pakken - en ik hoop natuurlijk dat dat er 3 zijn - dan zal dat een ander gevoel zijn dan dat ik vorig jaar de Champions League omhoog gestoken heb."

   

  In Liverpool moest Mignolet opboksen tegen de Braziliaanse goalie Alisson Becker.

   

  "Je weet dat Alisson wel eens geblesseerd kan terugkeren van bijvoorbeeld de Copa America, maar die jongen is zo goed dat hij na zo'n blessure meteen weer tussen de palen staat. Als er dan een ploeg naar je komt die geïnteresseerd is, dan neem je dat in overweging. Dat heb ik met Club Brugge gedaan."

  "Zuiver in de hoek is beter dan hard en wild"

  Mignolet zei vorige week in een krant dat Hans Vanaken en Ruud Vormer net zo goed afwerken als zijn ex-Liverpool-ploegmaat Roberto Firmino.

   

  "Op die uitspraak heb ik vanuit Engeland veel kritiek gekregen. Ik wilde vooral zeggen dat Hans en Ruud zeker niet moeten onderdoen voor de manier waarop ze afwerken: Hans en Ruud kunnen de bal hard en precies naar de hoek sturen, dat is voor elke doelman heel moeilijk."

   

  "Vaak wordt wild op doel getrapt, met de ogen dicht. Als doelman heb je niet liever. Ze laten kinderen zo hard mogelijk op doel trappen, maar het is beter om eerst zuiver te leren trappen. De kracht komt er later wel bij."

  Mignolet ook te gast in de allereerste Extra Time

  Het was maandagavond aflevering nummer 382 van Extra Time. Te gast in de allereerste aflevering, in augustus 2009: Simon Mignolet! 

   

  "Dat was na een wedstrijd tegen Standard, waarin ik een strafschop van Axel Witsel tegenhield. Dat was een leuk moment."

   

  "Mijn penaltygeheim? Als ik het vertel, is het geen geheim meer, he (glimlacht). Tegenwoordig heb je heel veel beelden die je kunt analyseren, dat is een van de verklaringen."

   

  Lees hier meer over de manier waarop Mignolet tegen penalty's aankijkt.

  Tot slot: de keek op de week van Filip Joos