Vandenbempt: "Ondenkbaar dat ze afscheid nemen van Kompany"

  Vincent Kompany

  "Kompany was voor het eerst scherp voor zijn spelers."

  We zijn 4 wedstrijden ver in het Kompany-tijdperk en Anderlecht wacht nog altijd op een eerste zege. "Het bestuur heeft geen andere keuze dan geduld te oefenen", zegt verslaggever Peter Vandenbempt.

  Die 2e helft zal de hele Anderlecht-familie toch flink geschrokken zijn: 4 tegengoals in 1 helft. Plots was de defensieve stabiliteit verdwenen, wat de voorbije weken toch een van de krachtpunten was. Kompany zelf speelde ook geen al te beste wedstrijd.

   

  Voor het eerst was Kompany ook scherp voor zijn spelers. Hij had het over een gebrek aan mentaliteit en scherpte, sprak over naïviteit. Dat is toch nieuw.

   

  De realiteit is natuurlijk dat Anderlecht met 2 op 12 veel en veel te weinig punten heeft. Maar het kan zich optrekken aan de prestatie voor de rust. Met een klein beetje meeval en betere afwerking, ook in de vorige matchen, had Anderlecht meer punten kunnen scoren. Dan hadden ze nu misschien 9 of 10 op 12 en zag de wereld er totaal anders uit.

  Verslag van Kortrijk-Anderlecht (4-2)

  "Coucke en Verschueren hebben zich volledig in Kompany's filosofie ingeschreven"

  Het programma van Anderlecht de komende weken is indrukwekkend, met achtereenvolgens matchen tegen Genk, Standard, Antwerp en Club Brugge. Dat is een stuk moeilijker dan wat al geweest is.

   

  Gelukkig voor Anderlecht is voetbal niet logisch. Ondanks de vele jonge spelers en spelers die nog ver van hun beste niveau staan, zal Anderlecht misschien toch punten pakken waar we het niet verwachten.

   

  Het bestuur van Anderlecht heeft geen andere keuze dan geduld te oefenen, ook al is dat niet de grootste kwaliteit van Marc Coucke. Ze hebben zich ingeschreven in het project-Kompany en zijn voetbalfilosofie, hebben flink geïnvesteerd en hebben Kompany bijna carte blanche gegeven.

   

  Kompany is Anderlecht op dit moment. Hij is groter dan de club. Het is dan ook ondenkbaar dat ze afscheid van hem nemen, want dat zou een grotere revolutie ontketenen dan wat er misschien zal gebeuren als ze nog een paar keer verliezen.

   

  Coucke en Verschueren hebben voor het seizoen al aangegeven dat ze Kompany blijven steunen, ook als de resultaten zouden tegenvallen. Het kan natuurlijk niet blijven duren, maar ze hebben geen andere optie dan op Kompany te blijven inzetten. Ze zijn aan elkaar verbonden.

   

  Als je je dan toch ingeschreven hebt in de voetbalfilosofie van Kompany is het een daad van goed en verstandig bestuur om daar bij de eerste paar tegenslagen niet van af te stappen.

   

  Peter Vandenbempt

  Vandenbempt over de situatie bij Anderlecht

  Kortrijk-voorzitter Allijns heeft bewondering voor de aanpak van Kompany