• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Van der Breggen evenaart record van Vos en Valverde in Hoei

  Van Vleuten (r) en Langvad (l) eindigen op het podium.

  Anna van der Breggen viert een 5e keer op een rij op de Muur van Hoei.

  Anna van der Breggen heeft voor het 5e jaar op rij de Waalse Pijl voor vrouwen gewonnen. De Nederlandse evenaart daarmee het record van Marianne Vos en Alejandro Valverde. Op de Muur van Hoei bleef ze haar landgenote Annemiek van Vleuten en de Deense Annika Langvad voor.

  Bekijk de finish:

  Opnieuw perfecte timing van Van der Breggen

  Twee keer moesten de vrouwen de Cote D'Ereffe, de Côte de Cherave en de Muur van Hoei over. Bij de tweede passage over de Cherave kwam er onder impuls van Nieuwiadoma, de winnares van de Gold Race, een 15-koppige elitegroep tot stand.

   

  Floortje Mackaij ging er solo vandoor en begon met 15  seconden voorsprong aan de slotklim. Mackaij hield het niet vol en Van der Breggen timede net zoals de voorbije jaren uitstekend. "Als je te vroeg aanzet op de Muur, dan blaas je jezelf op", zei Van der Breggen. "Ik weet nu al wanneer ik voluit mag gaan."

   

  Van der Breggen (29) won nu al voor de vijfde keer op een rij op de Muur van Hoei. "Vijf keer op een rij, dat is niet niks, maar ik voel me er een beetje oud door", lachte de Nederlandse wereldkampioene. "Maar winnen in de Waalse Pijl blijft speciaal."

  Verslag van de Waalse Pijl bij de vrouwen

  Uitslag
  1. Anna van der Breggen (Ned) 118,5 km in 3u17'04"
  2. Annemiek van Vleuten (Ned) op 1"
  3. Annika Langvad (Den) 4"
  4. Marianne Vos (Ned) 14"
  5. Demi Vollering (Ned) 16"
  6. Katarzyna Niewiadoma (Pol) 17"
  7. Ashleigh Moolman (ZAf) 20"
  8. Cecilie Utrup Ludwig (Den) 23"
  9. Brodie Chapman (Aus) 26"
  10. Mavi Garcia (Spa) 33"
  14. Julie Van de Velde  38"
  24. Sofie De Vuyst 1'10"
  32. Kelly Van den Steen 1'44"

  "Vijf keer op een rij, ik voel me er een beetje oud door"