Ga naar de inhoud

Anna Van der Breggen grijpt macht op slotdag in Ronde van Burgos

Wereldkampioene Anna van der Breggen heeft zondag de macht naar zich toe getrokken in de Ronde van Burgos. De Nederlandse van SD Worx won op een aankomst bergop de slotrit en grijpt zo ook de eindzege. Annemiek van Vleuten werd tweede in de eindstand op drie seconden. Derde was ook een Nederlandse: Demi Vollering.

Verschillende schermutselingen deden het peloton in de vierde en laatste etappe tussen Quintanar de la Sierra en de Lagunas de Neila al breken voor de slotklim van twaalf kilometer. 

 

Vanuit een vroege vlucht bleven Katrine Aalerud en Klara Koppenburg het langste voorop, maar op de beslissende beklimming richting finish greep SD Worx de macht. Het hoge tempo van vooral Demi Vollering deed leidster en ploegmate Niamh Fisher-Black kraken, maar een andere ploeggenote, Anna van der Breggen, maakte het werk met brio af. 

 

Op 200 meter van de finish, in de laatste bocht, plaatste Annemiek van Vleuten een versnelling, maar Van der Breggen counterde en pakte daarmee niet alleen de dag- maar ook de eindzege. 

 

Ze haalde het voor haar landgenotes Van Vleuten en Vollering, goed voor zeges vijf en zes in haar afscheidsseizoen, na onder meer ook winst in de Omloop Het Nieuwsblad en de Waalse Pijl. Er kwamen geen Belgische rensters aan de start in de Ronde van Burgos.