Ga naar de inhoud

Wereldkampioene Balsamo toont kracht- en vreugde-explosie in de Trofeo Binda

 zo 20 maart 2022 17:29
Elisa Balsamo wint na 142 kilometer de sprint in Cittiglio.
Elisa Balsamo wint na 142 kilometer de sprint in Cittiglio.

Sant in eigen land! Elisa Balsamo heeft de Trofeo Binda op haar erelijst gezet. De Italiaanse wereldkampioene haalde het in de sprint met een kleine groep voor haar landgenotes Sofia Bertizzolo en Soraya Paladin. 

Voor de derde wedstrijd in de World Tour keerde het peloton terug naar Italië. 

 

Geen Lotte Kopecky, de leider in de Wereldbeker, maar wel een resem andere toppers. 

 

Drie rensters kozen al vroeg voor de vlucht vooruit: Michaela Drummond, Gulnaz Khatuntseva en Giorgio Vettorello reden een mooie bonus bij elkaar, maar het peloton zorgde ervoor dat die nooit te groot werd.

 

Toen de bonus nog 33 seconden bedroeg, werd de wedstrijd na 89 kilometer even stopgezet. Op het parcous was een ongeluk gebeurd met twee auto's. De vrouwen konden niet voort, de koplopers en het peloton werden omgeleid. 

 

Na deze pauze zouden de vluchters het niet lang meer uitzingen. De wedstrijd herbegon na de hergroepering. Het moment voor Shirin van Anrooij om in de aanval te trekken. Ze kreeg enkele rensters met zich mee, maar het peloton, intussen nog 40 rensters sterk, liet niet begaan. 

 

Het regende aanvallen, maar Trek-Segafredo roerde zich telkens en wilde het tot een sprint laten komen. Dat lukte en in die spurt toonde wereldkampioene Balsamo haar snelle benen, goed voor haar tweede overwinning van het seizoen.

Bekijk de sprint:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Andere tweets:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.