Ga naar de inhoud

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Roemenië
4
3
1
1
1
4
3
2
België
4
3
1
1
1
2
1
3
Slovakije
4
3
1
1
1
3
3
4
Oekraïne
4
3
1
1
1
2
4
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
2
België
0
0
0
0
0
0
0
3
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
4
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
2
België
0
0
0
0
0
0
0
3
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
4
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0

Belgische voetbalbond stelt sportieve resultaat voorop: "Financiën zijn bijkomstig"

 wo 19 juni 2024 14:41
Jelle Schelstraete.

Niet alleen sportief, ook financieel is de inzet groot op het EK voor de Belgen. Toch ligt de focus vooral op de resultaten op het veld, niet op de bankrekening. "Ik denk dat iedereen op een goed toernooi mikt", zegt Jelle Schelstraete, operationeel directeur van de Belgische voetbalbond (KBVB).

De Belgische voetbalbond kende vorig jaar een recordverlies van 11 miljoen euro. De miljoenen van een eventuele kwart- of halve finale op het EK zijn dan ook meer dan welkom.

 

Toch wil de KBVB daar niet te veel nadruk op leggen. "Het helpt bij onze financiële situatie, maar dat is niet de hoofdfocus", zegt Jelle Schelstraete. "Ik denk dat iedereen vooral op het sportieve mikt."

 

"Wij willen er alles aan doen om een zo goed mogelijk toernooi af te leveren. Laat ons hopen dat we er dan ook de financiële vruchten van kunnen plukken."

 

De voetbalbond heeft dan ook geen specifiek doel geprikt. "Nee, de groepsfase wordt gebudgetteerd. Alles wat erbij komt, is bonus. Je gaat naar een toernooi om sportief zo ver mogelijk door te stoten, de financiën zijn bijkomstig."

 

Toch is een gezonde bankrekening belangrijk voor de toekomst van het Belgische voetbal. "Elke euro die wordt uitgegeven moet een meerwaarde zijn in het traject van een speler" zegt Schelstraete als een goede huisvader.

 

"Na 10 jaar bij KV Kortrijk weet je wel hoe je het met minder middelen moet doen."

Contractverlenging Tedesco

Ondanks financiële beslommeringen was de contractverlenging van bondscoach Domenico Tedesco voor het EK een no-brainer voor de bond.

 

"Als je tevreden bent van de manier van werken van een coach voor een toernooi, dan ben ik ervan overtuigd dat dat niet zal veranderen in een maand tijd."

 

"Er zijn twee manieren om een coach te evalueren: enerzijds de resultaten, anderzijds de manier van werken. Voor mij hoeft het niet noodzakelijk een negatieve evaluatie te zijn als de resultaten minder zijn. Omgekeerd hoeft het geen positieve evaluatie te zijn als de resultaten positief zijn."

 

"We moeten daar een middenweg vinden. Tot op heden waren de resultaten zeer positief en we waren tevreden over de manier van werken. Dus het was een logische stap om het contract te verlengen."

 

Met een slecht resultaat op het EK houdt Schelstraete ook nog geen rekening. "We hebben de eerste wedstrijd verloren, maar je voelt geen enkele twijfel in de spelersgroep of de staf. Dus we gaan ervan uit dat we verdergaan in het toernooi."

Gerelateerd: