Ga naar de inhoud

Ook zot van de koers? Dankzij Cycling Vlaanderen organiseer je binnenkort je eigen wedstrijd

 vr 29 maart 2024 20:54

Het aantal wielerwedstrijden blijft dalen. Door tal van factoren gooien steeds meer organisatoren de handdoek in de ring. Cycling Vlaanderen wil die negatieve trend keren en Vlamingen weer warm maken om een koers te organiseren.

Vooral de jeugd deelt in de klappen. De jongste twaalf jaar is het aantal wedstrijden voor junioren en nieuwelingen zelfs gehalveerd. 

 

Daar zijn meerdere oorzaken voor: de groeiende vergrijzing, de kostprijs, de grote administratieve ballast en het gebrek aan vrijwilligers.

Cycling Vlaanderen blijft hoopvol

Niko De Muyter is - naast vaste speaker en vertrouwde stem bij tal van wieler- en cyclocrosswedstrijden - ook clubondersteuner bij Cycling Vlaanderen. 

 

Hij is ervan overtuigd dat de federatie die neerwaartse trend nog kan ombuigen: "Wij staan achter iedereen die zich inzet voor de promotie van de wielersport in al haar disciplines. Cycling Vlaanderen zal er alles aan doen om hen goed te ondersteunen."

 

"Het belang van gemotiveerde wedstrijdorganisatoren kan niet overschat worden. Dankzij hen kan het wielrennen in Vlaanderen blijven bestaan. Zo kunnen renners en rijders in elke categorie en discipline zich verder ontplooien."

Volg de gratis online infosessie

Om kandidaat-organisatoren beter te informeren organiseert Cycling Vlaanderen twee (identieke) gratis online infosessies, op 25 en 30 april. 

 

Niko De Muyter legt dan in een uurtje tijd haarfijn uit wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van een wielerwedstrijd.

 

Inschrijven kan via de website van Cycling Vlaanderen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.