Ga naar de inhoud

Jenthe Biermans tankt vertrouwen met machtige sprintzege in Franse eendagskoers

 vr 29 maart 2024 15:47
Biermans ging in de laatste rechte lijn voorbij Delettre en Gaudu.

Jenthe Biermans (Arkéa - B&B Hotels) heeft de Route Adélie de Vitré op zijn naam geschreven. Hij sprintte in de laatste meters voorbij drie aanvallers, waaronder David Gaudu. 

Tussen alle wedstrijden in Vlaanderen wordt er ook in Frankrijk nog gekoerst. In de Route Adélie de Vitré ging het de hele dag op en af, met uiteindelijk meer dan 2.000 hoogtemeters. 

 

Aan het slot waren er 7 lokale ronden van telkens net geen 9 kilometer. Het werd een soort afvallingskoers. Zo'n 20 renners scheiden zich af in de finale. 

 

Ook in die groep stond de deur nog open achteraan. Onder meer de rappe Belg Vito Braet kon niet mee, Jenthe Biermans wel. 

 

Het viel quasi nooit stil in de elitegroep. David Gaudu was erg gretig om op de vele klimmetjes weg te rijden. 

 

Uiteindelijk lukte dat op 6 kilometer van de streep. Hij kreeg zijn landgenoten Jordan Labrosse en Alexandre Delettre mee. Zij sloegen een kloofje op de rest van de elitegroep, met onder meer Biermans. 

 

Het drietal speculeerde in de slotkilometer. Bij de achtervolgers zat het tempo er wel in. 

 

In de oplopende slotkilometer werd het een dubbeltje op zijn kant. Alexandre Delettre was de snelste van het drietal, maar uit de achtergrond kwam nog meer snelheid. 

 

Jenthe Biermans sprintte in de laatste meters voorbij Delettre om zijn eerste zege van het seizoen te pakken. Sandy Dujardin werd 2e. Delettre strandde op plek 3. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jenthe Biermans was achteraf dolblij: "Ik ben in vorm en voel me goed. Vorige week ben ik gevallen, maar de rust heeft deugd gedaan. Na 3 keer 3e is het nu raak dit seizoen."

 

Ook voor de ploeg is het een belangrijke zege. Vitré is een plekje in Bretagne, waar Arkéa - B&B Hotels thuis is. "Heel het team heeft goed gewerkt. Ik wil iedereen bedanken, maar vooral (Ewen) Costiou. Hij loste, keerde terug en werkte in dienst van mij. Daarna heb ik in een lange sprint alles gegeven", aldus Biermans.