Ga naar de inhoud

Tom Boonen zou nu liever bij Lotto-Dstny dan bij Soudal-Quick Step rijden: "Enorm positieve schwung"

 vr 8 maart 2024 07:01
Het zit snor bij Lotto-Dstny.
Het zit snor bij Lotto-Dstny.

Wielerclub Wattage bewierookte deze week de prestaties van de Lotto-Dstny-Belgen. "De Belgische renners die de overstap maken naar de profs, zijn onmiddellijk goed", stelt Tom Boonen vast. "Dat is vooral te danken aan Kurt Van de Wouwer."

Lennert Van Eetvelt in de UAE Tour, Maxim Van Gils in de Strade Bianche, Alec Segaert in de GP Criquielion en Jarne Van de Paar in de GP Monseré.

De jonge snaken van Lotto-Dstny gooiden de voorbije weken hoge ogen. Stuk voor stuk renners die hun opleiding genoten bij het belofteteam van de Lotto-formatie.

 

"Het jeugdproject staat er. Daarvoor mogen ze Kurt Van de Wouwer een pluim op de hoed steken", vindt Jan Bakelants.

"Kurt spreekt niet veel, maar hij levert duidelijk goed werk."

 

Ook Tom Boonen schrijft de successen toe aan Van de Wouwer. "Hij screent die jonge gasten al op heel jonge leeftijd en levert kant-en-klare producten af aan de profploeg."

 

"Wanneer die jonge renners de overstap maken naar de profs, beginnen ze onmiddellijk koersen te winnen."

Als klassieker-renner moet je nu voor Lotto-Dstny kiezen.

Dirk De Wolf

Lotto-Dstny of Soudal-Quick Step, naar welk team zou Boonen gaan als hij nu renner was? "Ik zou wel weten wat te kiezen."

 

Dirk De Wolf pikt in: "Als klassieker-renner moet je nu voor Lotto-Dstny kiezen. Maar als je in een rondeploeg wil rijden, moet je kiezen voor Soudal-Quick Step."

Bekijk Wielerclub Wattage op VRT MAX

"Evenepoel haalt energie uit negativiteit"
Van Vlaanderen gaat het naar Toscane, van Mechelen naar Mol. In Schouwburg Rex zorgen Ruben Van Gucht, Tom Boonen, Jan Bakelants, Mark Uytterhoeven en Dirk De Wolf weer voor nieuwe inzichten (Kopecky is klaar voor Luik, Lotto Dstny is beste Belgische ploeg voor klassieke renners en Evenepoel wordt niet slechter van negativiteit) en straffe verhalen (wapensmokkel in de service koers, snus voor Steegmans en de sterfgracht van Boonen).
vrijdag 23/0263 min
Gerelateerd: